ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Χατζηδάκης: Οι 11 αποκρατικοποιήσεις, δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπήκε στον επενδυτικό χάρτη

0

Το μήνυμα ότι η σημερινή Ελλάδα βρίσκεται στον επενδυτικό χάρτη και αλλάζει, στέλνουν οι 11 αποκρατικοποιήσεις που επέτυχε η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2023, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε επίσης, οι αποκρατικοποιήσεις είναι πολύ ωφέλιμες διότι επιπλέον από αυτές, εισπράχθηκαν ή θα εισπραχθούν 7,8 δις.

Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδό – η οποία κυρώνεται σήμερα από τη Βουλή – υπογράμμισε ότι το τίμημα της σύμβασης των 3,27 δις ευρώ, είναι το μεγαλύτερο αντάλλαγμα που έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ και τα έσοδα αυτά θα συμβάλουν ώστε να μειωθεί ήδη από φέτος το Δημόσιο χρέος κατά μιάμιση μονάδα του ΑΕΠ.

    «Δεν είναι λογιστικό και ταμειακό μόνο το θέμα, είναι ένα μήνυμα αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία κι ένα διαβατήριο για νέες δουλειές στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφορικώς με την αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής Τράπεζας, σημείωσε ότι σήμερα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι υγιείς. Για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής - οπότε ως ο αρμόδιος τότε υπουργός Μεταφορών που χειρίστηκε την υπόθεση είχε δεχθεί έντονη κριτική – παρατήρησε πως εκεί που οι Έλληνες φορολογούμενου πλήρωναν 350 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο, τώρα το Δημόσιο έχει έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, δήλωσε πιο περήφανος για την αποκρατικοποίηση των τεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, που επίσης χειρίστηκε ο ίδιος, διότι πλέον οι συγκεκριμένοι αερολιμένες της χώρας έχουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή εικόνα.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ