ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Μίλτον: «Μια φορά στα 1.000 χρόνια» τα επίπεδα βροχής που έπεσαν στην Τάμπα

0

Ο «τυφώνας του αιώνα» χτύπησε με σφοδρότητα τη Φλόριντα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Προκάλεσε μάλιστα φαινόμενα που η περιοχή ζει μία φορά στη χιλιετία.

Ο Μίλτον έφερε αρχικά ανέμους άνω των 165 χιλιομέτρων την ώρα που γκρέμισαν κολώνες ρεύματος, υποδομές, γερανούς και δέντρα.

Πάνω από 18 ίντσες βροχής έπεσαν στο Σεντ Πίτερσμπεργκ και την Τάμπα, δηλαδή περίπου μισό μέτρο. Πρόκειται για βροχόπτωση που ζει η συγκεκριμένη περιοχή «μια φορά στα χίλια χρόνια», όπως είπαν ειδικοί στο BBC.

Καθώς ο Μίλτον μετακινήθηκε ανατολικά – βορειοανατολικά, η έντασή του μειώθηκε. Αυτό συμβαίνει καθώς χάνει την πηγή θερμότητας και ενέργειας του πάνω από τα ζεστά νερά του Κόλπου του Μεξικού, συν την τριβή καθώς αλληλεπιδρά με τη γη.

Ακόμη δύο καταιγίδες θα δοκιμάσουν την περιοχή

Ωστόσο, διατήρησε την ισχύ της κατηγορίας 1 – δηλαδή σταθερούς ανέμους έως και 145 χιλιομέτρων την ώρα. Καθώς ο κυκλώνας Μίλτον χτυπά τη Φλόριντα οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν δύο ακόμη τροπικές καταιγίδες που βρίσκονται σε φάση εξέλιξης και ενδυνάμωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό με μια εξ αυτών να έχει στο… βεληνεκές της την περιοχή της Φλόριντα.

Ο τυφώνας Λέσλι αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 1 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού ενισχύθηκε στην ανατολική-βορειοανατολική περιοχή της Καραϊβικής.
Η δεύτερη καταιγίδα έχει προς το παρόν την ονομασία Invest 93L και βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της. Αν εξελιχθεί σε τυφώνα θα λάβει την ονομασία Ναντίν.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ