ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πρόεδρος ΕΑΣΗ: Κινδυνεύει η επιδότηση του Οκτωβρίου - Ερμητικά κλειστό ακόμη το ΟΣΔΕ για ενεργοποίηση

0

Στον "αέρα" βρίσκεται η καταβολή της επιδότησης τον Οκτώβριο καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών.

Όσοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των αγροτών θα πρέπει να λογοδοτήσουν λένε οι αγρότες εκφράζοντας την αγανάκτησή τους την καθυστέρηση του ανοίγματος της πλατφόρμας για την κατάθεση αιτήσεων ΟΣΔΕ του 2024 μέσω των ΚΥΔ.

«Έφτασε Ιούλιος και ακόμη δεν άνοιξε η πλατφόρμα. Εάν δεν ανοίξει μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καταβληθεί η προκαταβολή των ενισχύσεων τον Οκτώβριο» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Επιπλέον ο κ. Γαβαλάς έκανε λόγο για τραγική κατάσταση και ανέφερε  ότι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε έχουν ενεργοποιηθεί τα δικαιώματα και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 είναι πρωτόγνωρη με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο χρόνος που απομένει, δεν επαρκεί για την ορθή υποβολή τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων 2 δις ευρώ περίπου.

Θυμίζουμε η προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ υποστήριζε ότι το ΟΣΔΕ θα άνοιγε από την 1η Απριλίου.

Επίσης, δεν έχουν εκδοθεί οι νέες εγκύκλιοι για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της πρώτης χρονιάς εφαρμογής, ειδικά στα οικολογικά σχήματα και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

 

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ