ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τραγωδία Καθαρού: «Είναι σαν να έχω πεθάνει» - Με κλάματα η απολογία του 32χρονου

0

Με γοερά κλάματα απολογήθηκε, όπως περιγράφεται, ο 32χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε τον μπατζανάκη του όσο έριχνε μπαλοθιές σε κουρές στο Καθαρό Λασιθίου. «Είναι σαν να έχω πεθάνει» φέρεται να υποστήριξε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση καθώς ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που προκάλεσε στις οικογένειες τους και στις ζωές τους. Κτηνοτρόφοι και οι δύο, παντρεμένοι με δύο αδερφές, πατεράδες μικρών παιδιών και φίλοι μεταξύ τους.

Ο 32χρονος, ο οποίος πήρε το δρόμο για τη φυλακή αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, υποστήριξε ότι έτρωγαν, έπιναν και γλεντούσαν όταν σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να πυροβολεί με το χέρι ψηλά. Κάποια στιγμή το πιστόλι φέρεται να μπλόκαρε, όπως ισχυρίζεται, κάθισε για να τραβήξει μπροστά το κλείστρο και η σφαίρα έφυγε..

Ούτε που κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τον 36χρονο Γιώργο. Αντιλήφθηκε ότι είχε συμβεί κάτι κακό στην πορεία όταν πλέον ο μπατζανάκης του είχε πέσει στο έδαφος και άρχισαν να φωνάζουν κάποιοι από την παρέα.

Η οικογένεια του 36χρονου θύματος ζητά τεκμηριωμένες απαντήσεις

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας, όπως έγραψε το Cretalive.gr, η μητέρα του αδικοχαμένου Γιώργου Νταγιάκου εμφανίστηκε στα δικαστήρια Λασιθίου προκειμένου να κάνει αυτοπροσώπως δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η χήρα του 36χρονου απέστειλε έγγραφη εξουσιοδότηση στο δικηγόρο κ. Γιώργο Κοκοσάλη προκειμένου να χειριστεί την υπόθεση, ενώ ήδη έχουν γίνει ενέργειες για το διορισμό δύο τεχνικών συμβούλων, της ιατροδικαστή, Ελπίδας Σπανουδάκη, και του οπλουργού κ. Γιάννη Τσιάμπα.

Τόσο η μητέρα όσο και η σύζυγος του 36χρονου Γιώργου ζητούν να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ο άνθρωπος τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σκιά. Η οικογένεια  θρηνεί για το χαμό του, από την άλλη όμως υπάρχουν ερωτηματικά που τη βασανίζουν και ζητούν απαντήσεις με τρόπο ξεκάθαρο και τεκμηριωμένο. Ο Γιώργος, όπως έγραψε το Cretalive, δέχθηκε την σφαίρα σε ευθεία βολή στο θώρακα, ενώ επέστρεφε από την τουαλέτα. Επίσης η οικογένεια αναμένει και τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για το πιστόλι, το οποίο ο κατηγορούμενος δεν παρέδωσε αλλά έσπευσε να πετάξει, όπως υποστηρίζεται, σε δύσβατη περιοχή μετά το κακό που συνέβη. Βρέθηκε μόλις την Κυριακή σε σημείο που υπέδειξε ο ίδιος στους αστυνομικούς που το έψαχναν τα προηγούμενα 24ωρα.

Το Cretalive είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη μαρτυρία μιας γυναίκας που ήταν παρούσα, όπως υποστηρίζει, στο περιστατικό. «Ο  Νταγιάκος πριν σκοτωθεί πήγε τουαλέτα, πίσω από το σπίτι. Όπως ερχότανε, τον βλέπω να πέφτει. Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει ξάπλα στο έδαφος. Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Από το στόμα του έβγαινε άσπρο υγρό. Τον σήκωσα στο πλάι γιατί νόμιζα ότι θα έκανε εμετό και όπως τον σήκωσα είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα βοήθεια, σταματήστε, τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί.  Ήρθαν όλοι μαζί και τον βάλαμε πάνω στην καρότσα. Η κόρη μου πήρε το ΕΚΑΒ. Την ώρα που τον σηκώσαμε δεν είχε πολύ αίμα. Το αίμα το έβγαλε πάνω στο φορτηγό. Είχε γεμίσει η καρότσα αίμα».

 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ