ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης με εκπροσώπους κτηνοτρόφων με αντικείμενο την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών

0

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, υπηρεσιακών παραγόντων και αιρετών της Περιφέρειας Κρήτης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. 

«Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά και η συνεργασία είναι αναγκαία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εξηγώντας πως υπάρχει η υποχρέωση να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα που ορίζει η νομοθεσία. Ευχαρίστησε το υπουργείο, τις υπηρεσίες και τους κτηνοτρόφους για την αποτελεσματική συνεργασία που έχει διαμορφωθεί στην πορεία των ελέγχων. «Στόχος μας είναι όλοι μαζί να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, να διεκδικήσουμε και να λυθεί το πρόβλημα», σημείωσε. 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ενώ τόνισε πως η αξιολόγηση των μέτρων είναι διαρκής και αναμένονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το εργαστήριο. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό του εργαστηρίου στην Κρήτη προκειμένου να μην μεταφέρονται δείγματα στην Αθήνα και να προκύπτουν γρηγορότερα αποτελέσματα.   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η έγκαιρη αποζημίωση των κτηνοτρόφων που επλήγησαν και σημείωσε πως είναι κοινή η προσπάθεια να σωθεί το ζωικό κεφάλαιο της Κρήτης.

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα μίλησε η Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Σοφία Λαμπρινίδη. Οι κτηνοτρόφοι υποστήριξαν την συνεργασία προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος αλλά να εκριζωθεί από το νησί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ