ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στ. Αρναουτάκης: «Όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί αυτές τις μέρες είναι αρνητικά, όμως δεν εφησυχάζουμε»

0

«Όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί αυτές τις μέρες είναι αρνητικά, όμως δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε σε όλες τις ζώνες ελέγχου», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.  

Εκφράζοντας ευχαριστίες στους κτηνοτρόφους για την συνεργασία, ο Περιφερειάρχης Κρήτης απεύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο και στο Μανώλη οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτό που έλεγε το πρωτόκολλο με δάκρυα στα μάτια. Νίκο και Μανώλη σας ευχαριστώ εκ μέρους της Περιφέρειας», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν παρέλειψε όμως ν’ αναφερθεί σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επιβεβαίωση των δύο κρουσμάτων που καταγράφηκαν. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε ευχαριστίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γ.Γ. Γιώργο Στρατάκο, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ Νεκτάριο Βιδάκη, αλλά και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα στελέχη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρο Τζεδάκη, τονίζοντας πως κινήθηκαν επί εικοσιτετράωρου βάσεως για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει μετά τις 11 Αυγούστου -που αναμένεται να σταματήσουν τα μέτρα απαγόρευσης σφαγής - η λειτουργία των σφαγείων στο Ρέθυμνο για 15.000 προγραμματισμένα αμνοερίφια σταβλισμένης κτηνοτροφίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει αυστηροί έλεγχοι στις ζωοτροφές που φτάνουν στο νησί, με την απολύμανση των ζωοτροφών στα αυτοκίνητα μεταφοράς, και τον καθαρισμό τους στα σημεία εισόδου σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ