ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δεν βρίσκουν στέγη οι εκπαιδευτικοί - Φόβοι για παραιτήσεις και λίστες με διαθέσιμα ακίνητα

0

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η εύρεση στέγης για τους εκπαιδευτικούς, που κάθε χρόνο αναγκάζονται να μετακινούνται από πόλη σε πόλη προκειμένου να εργαστούν.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και στην Κρήτη, στην οποία ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί εικόνες με εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους όπως συνέβη με τον εκπαιδευτικό στη Ρόδο, για την περίπτωση του οποίου έχει ξεσπάσει η πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρό είναι το πρόβλημα στην πόλη του Ρεθύμνου όπου οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να βρουν κατοικία κυρίως για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα και ο δεύτερος είναι ότι σε όσα υπάρχουν οι τιμές ενοικίων είναι στα ύψη.

Για παράδειγμα μία γκαρσονιέρα στην πόλη του Ρεθύμνου ενοικιάζεται από 450 έως 500 ευρώ ενώ ένα δυάρι ενοικιάζεται για 700€ με συνέπεια ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με μισθό 775€, να μην μπορεί να το ενοικιάσει.

Ούτε το δυάρι αλλά ούτε και την γκαρσονιέρα διότι ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, τα χρήματα που θα το απομείνουν δεν θα ξεπερνούν τα 300€.

Στο Ρέθυμνο, περιγράφει ο κ. Σουρουλής, υπάρχει η φοβία ότι φέτος ενδεχομένως να υπάρξουν και παραιτήσεις αναπληρωτών στα σχολεία λόγω της δυσκολίας να βρουν σπίτι, σημειώνει στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής ενώ η ΕΛΜΕ της πόλης προχώρησε στην δημιουργία λίστας με τα στοιχεία ιδιοκτητών ακινήτων που ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν τα ακίνητά τους σε καθηγητές.

Στη λίστα μέχρι τώρα υπάρχουν περίπου 50 ακίνητα ενώ όπως σημειώνουν άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης, εκείνοι που ήρθαν για μία χρονιά στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια δεν δήλωσαν ξανά τον ενδιαφέρον τους να εργαστούν εκεί, ήταν αρκετοί.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το ζήτημα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην δήλωση περιοχών από τους εκπαιδευτικούς.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Λασιθίου δημιούργησε μία λίστα διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση από εκπαιδευτικούς και καθηγητές.

Πρόβλημα βεβαίως υπάρχει και στο Ηράκλειο, με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη να περιγράφει ότι "κάθε πέρσι είναι και καλύτερα".

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ