ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κτηματολόγιο Κρήτη: Κινδυνεύουν να χαθούν περιουσίες…

0

Κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες ακίνητα στην Κρήτη οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν ακόμα υποβάλλει δηλώσεις για το Κτηματολόγιο. Η τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα σπεύσουν ως τις 30 Νοεμβρίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και με τον κίνδυνο, να καταλήξει η περιουσία τους στο δημόσιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους ιδιοκτήτες που έχουν συμβόλαια και τοπογραφικά, τα πράγματα είναι εύκολα. Οι ιδιοκτήτες όμως της επαρχίας που έχουν τα ακίνητα τους από παππού προς εγγονό με χρησικτησία, θα πρέπει να τρέξουν σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους να κάνουν ένορκες βεβαιώσεις. 

Η Κρήτη δεν έχει ακολουθήσει το κάλεσμα των δηλώσεων κτηματογράφησης τρία χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ακόμη και κάτω από το 35% τα ποσοστά των δηλώσεων. Ένα ακίνητο που δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, δεν θα μπορεί να πωληθεί ή να μεταβιβαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες είναι περίπλοκες, χρονοβόρες και δαπανηρές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ