ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Συγγνώμη... λάθος» από το Υπουργείο Υγείας στους Δημάρχους Ανωγείων και Σφακίων - Εξελίξεις μέχρι το τέλος της βδομάδας

0

 Σκληρή κριτική ασκείται και από υγειονομικούς, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να σκύψει στις διαχρονικές ανάγκες της ενδοχώρας

Σοβαρή παράλειψη από το Υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζουν δήμαρχοι και υγειονομικοί την υπουργική απόφαση για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε άγονες περιοχές, από τις οποίες απουσιάζουν κομβικές περιοχές της ενδοχώρας, όπως τα Σφακιά και τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τους δημάρχους Ανωγείων και Σφακίων, το αρμόδιο υπουργείο έκανε λόγο για λάθος εκ παραδρομής και δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στα Κέντρα Υγείας Ανωγείων και Σφακίων.

Σκληρή κριτική ασκείται και από υγειονομικούς, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να σκύψει στις διαχρονικές ανάγκες της ενδοχώρας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπουργική απόφαση, που προβλέπει οικονομικό κίνητρο για τους γιατρούς που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας σε άγονες περιοχές. «Συγγνώμη... λάθος» ήταν η απάντηση του υπουργείου, που παρέλειψε να συμπεριλάβει στην ΚΥΑ τις κομβικές περιοχές της ενδοχώρας της Κρήτης, όπως τα Σφακιά και τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για «γκάφα ολκής» από το Υπουργείο Υγείας, καθώς η παράλειψη των συγκεκριμένων περιοχών αποδίδεται σε λάθος εκ παραδρομής.

Τα βέλη στρέφονται κατά του Υπουργείου Υγείας, τόσο από τους δημάρχους όσο και από υγειονομικούς, οι οποίοι ζητούν να δοθεί επιτέλους η απαιτούμενη προσοχή στις διαχρονικές ανάγκες της ενδοχώρας.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ