ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στοιχεία σοκ για τα εργατικά ατυχήματα - Εκατοντάδες από την αρχή του έτους

0

Μεγάλη και παράλληλα ανοιχτή πληγή αποτελούν για την Κρήτη τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, με εργαζόμενους να τραυματίζονται σοβαρά και άλλοι να χάνουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το ekriti.gr από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο - Λασίθι) έχουν σημειωθεί πάνω από 480 εργατικά ατυχήματα και ένα εργατικό δυστύχημα.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοριάς, είναι αξιοσημείωτο ότι πέρα από αυτά τα εργατικά ατυχήματα πολλά είναι και εκείνα που καταγράφονται στον πρωτογενή τομέα και στο δημόσιο, για τα οποία όμως δεν επιλαμβάνεται η Επιθεώρηση Εργασίας καθώς η υπηρεσία ασχολείται μόνο με εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Εάν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε και τα εργατικά ατυχήματα στον πρωτογενή και στον δημόσιο τομέα τότε το νούμερο αυξάνεται δραματικά, σημειώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι το 2023 τα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Ανατολική Κρήτη έφτασαν τα 584, ήταν περισσότερα δηλαδή από εκείνα που σημειώθηκαν το 2022 όπου και τα εργατικά ατυχήματα έφτασαν τα 562.

Φέτος όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κατάσταση είναι χειρότερη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννη Μανωλικάκη, τα εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο νομό Χανίων από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, ξεπερνούν τα 100.

Και στο νομό Ρεθύμνου όμως η κατάσταση δεν είναι η ιδανική καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Νικολιδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr τα καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ανέρχονται στα 77.

Αναφορικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο με έναν 20χρονο να καταπλακώνεται από εκσκαφέα και να χάνει την ζωή του, ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει επιληφθεί και σύντομα θα υπάρξει επίσημο πόρισμα για το εάν πρόκειται για εργατικό δυστύχημα.

Πάντως από την Μονή Πρέβελης, για λογαριασμό της οποίας ο άτυχος νέος φέρεται να εκτελούσε εργασίες, τηρείται σιγή ιχθύος...

Να σημειωθεί ότι την χρονιά που πέρασε 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα στην Κρήτη.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ