ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Παράταση της σεζόν και τον χειμώνα με λίγες πτήσεις και ξενοδοχεία

0

Η τουριστική σεζόν στην Κρήτη ολοκληρώνεται προς τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο φέτος φαίνεται ότι παίρνει παράταση και τον χειμώνα, με μικρό αριθμό πτήσεων και ανοικτών ξενοδοχείων .

Αυτά που θα προβληθούν και θα διαφημιστούν περισσότερο στους ξένους επισκέπτες  είναι η ενδοχώρα και οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα μοναστήρια και η τοπική κουζίνα.

Η Discover Airlines,  θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa, θα προσφέρει 2 πτήσεις την εβδομάδα, από την Φρανκφούρτη προς το Ηράκλειο.

Το δρομολόγιο αρχίζει αυτόν το μήνα και θα εκτελείται όλο το έτος.

Η αεροπορική εταιρεία Transavia θα διατηρήσει  επίσης τον χειμώνα τις πτήσεις της για Ηράκλειο, από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Για πρώτη φορά ανοικτό θα μείνει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου πολυτελές ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας στις Γούβες και ήδη δέχεται κρατήσεις στο διαδίκτυο.

Τα ξενοδοχεία πόλης στο Ηράκλειο θα είναι σε λειτουργία, όπως και πολλά Airbnb που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ότι στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες απευθείας πτήσεις με το εξωτερικό τον χειμώνα και τώρα κάποιες επανέρχονται.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης σημείωσε ότι ουσιαστικά η επιμήκυνση της σεζόν για την Κρήτη, θα γίνει πραγματικότητα όταν αρχίσει η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πολλοί ξένοι έχουν αγοράσει σπίτια στην Κρήτη και θέλουν να έρχονται και τον χειμώνα, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις για το άνοιγμα της Κρήτης σε αγορές της Ασίας, όταν αρχίσουν οι πτήσεις από το καινούριο αεροδρόμιο.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ