ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στα 9.000 ευρώ το κόμιστρο των 42 μεταναστών που εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης

0

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 31, 19 και 24 ετών ως διακινητών των μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες στα ανοιχτά της Γαύδου, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές Ηρακλείου.

Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων για τον εντοπισμό μεταναστών στην παραλία «Τράχουλας» στην περιοχή Λέντας του αλιευτικού καταφύγιου Λούτρας του δήμου Γόρτυνας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου και εντόπισαν σαράντα τέσσερις  αλλοδαπούς (42 άνδρες και 02 ανήλικοι) καθώς και ένα ξύλινο σκάφος, χωρίς μηχανές και με ζημιά στα ύφαλα του.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν συνοδεία στελεχών του Α.Τ. Μοίρων και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο λιμάνι του Ηρακλείου.  Είχαν εκκινήσει το πρωτί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης και είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 9.000€ για τη μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 31, 19 και 24 ετών, ως διακινητές για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨, του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 187, παρ. 2 Π.Κ. ¨Σύσταση συμμορίας¨.

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ