ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Όχι στα τυφλεμπορικά έντυπα και στην εκμετάλλευση της αναπηρίας

0

Η Περιφερειακή Ένωση Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος  των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη, σας αποστέλλει δελτίο τύπου με θέμα τη σπίλωση των τυφλών της Κρήτης μέσα από συγκεκαλυμμένη επαιτεία.

Σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2024, ενημερωθήκαμε πως κυκλοφορούν άνθρωποι με τυφλεμπορικά έντυπα και μπλοκ αποδείξεων από κάποια Πανελλήνια Ένωση Τυφλών, οι οποίοι ζητούν χρήματα από τους πολίτες της Κρήτης, εκμεταλλευόμενοι την σημερινή ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού) αλλά και τα φιλάνθρωπα και αγαθά αισθήματα του λαού μας.

Θέλουμε να δηλώσουμε υπεύθυνα ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, του οποίου μέρος αποτελούμε αλλά και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών που είναι οι επίσημοι φορείς εκπροσώπησης των τυφλών στη χώρα μας καταδικάζουν με κάθε τρόπο την επαιτεία σε οποιαδήποτε μορφή.  

Εμείς διεκδικούμε σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν επαιτούμε. Ζητούμε από τους πολίτες της Κρήτης να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που αμαυρώνουν αξιοπρεπείς ανθρώπους, όπως είναι οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ