ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τραγωδία στη Γαύδο: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι - Στις απώλειες και έμβρυο που έχασε μετανάστρια

0

Δύο είναι οι φερόμενοι διακινητές όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, πρόκειται για δύο Σουδανούς, 24 και 26 ετών αντίστοιχα - Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίαζε αιμορραγία όπου δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι απέβαλε

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν χθες τα ξημερώματα δεκάδες μετανάστες που στοιβάχτηκαν σε μια ξύλινη βάρκα 10 μέτρων εκπέμποντας σήμα κινδύνου, μετά την εισροή υδάτων, 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο λιμενικό για ναυαγούς μετανάστες, μετά τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από δύο περιπολικά του λιμενικού, 6 παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Drone της Frontex εντόπισε τους μετανάστες και προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους ναυαγούς, οι οποίοι κινδύνευαν μεσοπέλαγα, φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, περισυνέλλεξε τους 97 μετανάστες υπό τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

Οι έρευνες ωστόσο συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων και λίγο μετά τις 3 χθες το μεσημέρι, ανασύρθηκε μια σορός άνδρα από παραπλέον σκάφος.

Στους Καλούς Λιμένες μεταφέρθηκαν οι 97 ταλαιπωρημένοι μετανάστες, εκ των οποίων οι 2 είναι γυναίκες και οι 12 ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μετανάστες από το Πακιστάν, Σουδάν, Σομαλία και Μπαγκλαντές, ενώ δύο άτομα, μια έγκυος και ένας άνδρας μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. 

Χθες το απόγευμα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κτίριο του πρώην ΚΤΕΛ στην παραλιακή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίαζε αιμορραγία από την διάρκεια του ταξιδιού της με την βάρκα και δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι απέβαλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 8 εβδομάδων περίπου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, με συμπτώματα ίωσης.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα 3.978 μετανάστες έφτασαν στα νότια παράλια της Κρήτης από τη Λιβύη, ενώ σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου τα καραβάνια μεταναστών ανέρχονται σε 80.

Την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σώματος με προσωπικού, τονίζει για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, ενώ περισσότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ζητά ο Δήμος Φαιστού ο οποίος αναλαμβάνει σε κάθε καραβάνι μεταναστών την ασφαλή μετακίνηση τους και όχι μόνο.

Πηγή: Νέα Κρήτη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ