ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φορείς τουρισμού: «Ανοίξτε ξανά τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων 

0

Θέμα επαναλειτουργίας του ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, το οποίο στεγαζόταν στο πρώην ξενοδοχείο “Ήλιος”, θέτουν τοπικοί φορείς του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των φορέων του κρητικού τουρισμού. 

Πρόσφατα μάλιστα ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, το επανέφερε στην επικαιρότητα, καταθέτοντας ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Τουρισμού, ζητώντας άμεσα την εκκίνηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των υλικών φθορών του κτηρίου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του 2021, και επαναλειτουργία της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, από την οποία κατά το παρελθόν είχαν αποφοιτήσει σημαντικά στελέχη του τουριστικού κλάδου. 
Παρά τις δεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος από κυβερνητικούς παράγοντες, ανάμεσά τους και η σημερινή υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, το ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων στου Κοκκίνη δεν έχει επανέλθει σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας έπειτα από τον μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος κατέστησε το κτήριο που στεγαζόταν η σχολή ακατάλληλο προς χρήση. Ωστόσο, τα προβλήματα για το συγκεκριμένο ΙΕΚ είχαν ξεκινήσει πριν από τον σεισμό, καθώς το τμήμα υπολειτουργούσε, ενώ οι σπουδαστές ήταν αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, επειδή οι χώροι ήταν αρκετά μικροί, οι σπουδαστές στριμώχνονταν και δεν υπήρχε δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες για περισσότερα από 40 άτομα. 
Τα τελευταία χρόνια, ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων έχει αλλάξει.

Πλέον, όσοι φοιτούν στο εν λόγω τμήμα παρακολουθούν μέρος των μαθημάτων τους σε αίθουσες του ΕΛΜΕΠΑ, χωρίς ωστόσο και πάλι να λείπουν τα προβλήματα. Για την ιστορία, το ΙΕΚ ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργούσε με τις ειδικότητες “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef)” και “Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής”, αλλά και Τμήματα Μετεκπαίδευσης για όσους εργάζονταν ήδη στον τουρισμό ή για πρόσκαιρα ανέργους. 

neakriti.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ