ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή

0

  Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή, η οποία έχει καθοριστεί και τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου.

  Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, φωταγώγησε το Δημαρχείο Ρεθύμνου σε χρώμα μοβ και κίτρινο δίδοντας το παρόν στην πρωτοβουλία της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή (ΟΕΕΑΓΔ) του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ) αναδεικνύοντας τα μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με τη συγκεκριμένη διαταραχή και τις ανάγκες τους.

  Η φωταγώγηση δημόσιων κτηρίων σε μοβ-κίτρινο χρώμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες παγκοσμίως ενισχύοντας τη στήριξη και την ενημέρωση για το θέμα.

  Η Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή είναι μια συχνά αθέατη διαταραχή, η οποία επηρεάζει 1 στους 14 ανθρώπους, προκαλώντας τους δια βίου δυσκολίες στην κατανόηση και στην  έκφραση του λόγου, ανεξάρτητα από το φύλο, τη γλώσσα ή την εθνικότητα. Είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη νευροαναπτυξιακή διαταραχή. Εκτός από το λόγο συνδέεται στενά  με την σχολική μάθηση, τις σχολικές επιδόσεις, την κοινωνικοσυναισθηματική ζωή και την επαγγελματική πορεία του ατόμου.

  Η Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Α.Γ.Δ. είναι γεγονός  τα τελευταία 7 χρόνια. Δράσεις ενημέρωσης πραγματοποιούνται σε μια σειρά χωρών και πόλεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ