ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν για τη σύλληψή του: «Ήταν ξαφνικό, έκαναν έλεγχο στο δρόμο»

0

"Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο" εξομολογήθηκε ο Μιχάλης Αφπολαγιάν.

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν κάθισε στον καναπέ του The 2night Show το βράδυ της Δευτέρας. Ο ηθοποιός με καταγωγή από την Νιγηρία μίλησε για το γεγονός πως απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια μόλις τον Αύγουστο μετά από 23 χρόνια και τη σύλληψή του στην Σύρο ως παράνομο μετανάστη.

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις και δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι. Είσαι κομμάτι της κοινότητας. Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες. Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο που θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις από που έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις άδεια διαμονής και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται» είπε ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

«Ήταν ξαφνικό. Έκαναν έλεγχο στον δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά. Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο. Νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς» πρόσθεσε ο Μιχάλης Αφολαγιάν για τη σύλληψή του.

zappit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ