ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ημερολογιακό πλαφόν για τα Airbnb…

0

Με μια δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην «απελευθέρωση» των μεγάλων αστικών κέντρων επιχειρεί η κυβέρνηση να ρυθμίσει τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά ακινήτων η εκτός ελέγχου ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η κυβέρνηση επιχειρώντας να προλάβει τη δημιουργία οικιστικής κρίσης που βιώνουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, έχει ρίξει στο τραπέζι μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στις ημέρες ενοικίασης που θα εξορθολογήσουν τη χρήση πλατφορμών όπως το Airbnb, αυξάνοντας την προσφορά σπιτιών στη μακροχρόνια μίσθωση και συμβάλλοντας στη μείωση των τιμών των ενοικίων.

Αν και αναμένεται ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα από τη φετινή υψηλή τουριστικά χρονιά, οι παρεμβάσεις που μελετά η κυβέρνηση εστιάζουν περισσότερο στον κόφτη των ημερών που θα μπορεί κάποιος να διαθέτει το ακίνητό του για βραχυχρόνια μίσθωση.

Συγχρόνως καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν επηρεαστεί από τον τουρισμό και την εξάπλωση του Airbnb ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, είπε: «αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει πολύ παραπάνω απ’ όσο έχει ανέβει η οικονομία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ