ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρά δράσεων στο πλαίσιο των εργαστηρίων λιθοδομής του Ρόδακα στις Μαργαρίτες

0

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε σκέψεις, να περπατήσουμε μαζί ως το λατομείο της  Αρχαίας Ελεύθερνας και να κλείσουμε το Εργαστήριο με χορούς και τραγούδια.

-Σάββατο 20 Ιουλίου 20:30 - 21:30 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Μαργαριτών

 «Εμπόριο και επανάχρηση πέτρας στην Ενετική Κρήτη» κ. Μαρία Βακονδίου, Αρχαιολόγος

"Η εξόρυξη της πέτρας χωρίς μηχανικά μέσα» κ. Γιάννης Αλεφαντινός, Μάστορας της πέτρας, Δάσκαλος του Εργαστηρίου Αποκατάστασης

-Κυριακή 21 Ιουλίου 20:00 – 22:00 στην πλατεία της Κατωχωριάς των Μαργαριτών 

Εσπερίδα με τίτλο: Η Οικολογική Αξία, το κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα των ΞερολιθικώνκατασκευώντουΨηλορείτη. Την εκδήλωση οργανώνουν το Δίκτυο Ιδαίων Δήμων, το Γεωπάρκο UNESCOΨηλορείτη και η ΑΜΚΕ Ρόδακας  σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου.              

-«Μνήμη και κοινότητα, από την εμπειρία των εργαστηρίων και των καταγραφών του Ρόδακα» κ. Μαρία Παδουβά, Εθνολόγος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Ρόδακας.

-«Οι ξερολιθικές κατασκευές ως συνδετικό στοιχείο του ανθρώπου με το αβιοτικό περιβάλλον στα Γεωπάρκα» Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος, Πρόεδρος Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη

-«Η τέχνη της ξερολιθιάς σε μεγάλη κλίμακα. Η απειλή της μεγάλης κλίμακας» κ. Βαλάντης Μανωλεσάκης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου

Δευτέρα 22 Ιουλίου18:30 - 20:30  

-Πεζοπορία και επίσκεψη στο αρχαίο λατομείο του Περιστερέ, στην Αρχαία Ελεύθερνα.

Παρασκευή 26 Ιουλίου

-21:00… Γιορτή Εργαστηρίου Πέτρας του Ρόδακα στην Πλατεία της Κατωχωριάς  των Μαργαριτών. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Π.Ε. Ρεθύμνου.

Μουσικοί: Αντώνης Λεοντίδης Λύρα τραγούδι, Στελιος Φιλιππάκης λαγούτο τραγούδι, Bernardo Isola λαγούτο, Χάρης Μπάκας Κρουστά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ