ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Θεάτρου για 11η χρονιά!

0

Πρόσφατα, μάλιστα, το Σχολείο Θεάτρου ενθουσίασε το κοινό τόσο με τις τελικές εξετάσεις των σπουδαστών του, όσο και με τις πιο πρόσφατες παραγωγές του Θεατρικού Περίπλου, τις «Σιωπές» και το «Κτήνος στο Φεγγάρι», παραστάσεις στις οποίες συμμετείχαν αποκλειστικά απόφοιτοι του Σχολείου Θεάτρου, ως επαγγελματίες, πλέον, ηθοποιοί.

Το Σχολείο Θεάτρου δημιουργήθηκε το 2014 στον Θεατρικό Περίπλου, με έμπνευση και πρωτοβουλία της ηθοποιού Μαρίας Καντιφέ, η οποία ήρθε από την πρωτεύουσα μετά από μία πορεία 20 περίπου χρόνων στις Αθηναϊκές σκηνές, όπου συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου (Κώστας Τσιάνος, Μίνως Βολανάκης, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Κόκος, Σταμάτης Κραουνάκης, Σωτήρης Χατζάκης, κ.α.) τόσο ως ηθοποιός όσο και ως βοηθός σκηνοθέτη και Acting Coach. Στόχος η δημιουργία στο Ρέθυμνο μιας θεατρικής σχολής που θα μπορούσε να προσφέρει στους ανθρώπους εκτός Αθηνών την λεπτομερή και πολυδιάστατη εκπαίδευση που πρέπει να έχει ένας ηθοποιός.

Πάνω από 100 άτομα έχουν εκπαιδευτεί τα 10 αυτά χρόνια, είτε μέσα από τον τετραετή κύκλο των μαθημάτων, είτε από ειδικά σεμινάρια που έχουν πραγματοποιηθεί.

Το Σχολείο Θεάτρου σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ανανεώνεται συνεχώς πάντα με στόχο την ουσιαστική θεατρική εκπαίδευση. Με μια μικρή αναδρομή μπορεί κανείς να θυμηθεί:

Θερινά μαθήματα,

Σεμινάρια στη φύση - Ένας πρωτοποριακός κύκλος μαθημάτων που πραγματοποιήθηκε τα καλοκαίρια του 2021, του 2022 και του 2023. Με οδηγό τη Μαρία Καντιφέ, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την τύχη να κάνουν ένα ταξίδι με όλες τους τις αισθήσεις ανακαλύπτοντας θεατρικούς δρόμους έκφρασης, δουλεύοντας στη φύση της πόλης μας, ανάμεσα στα δέντρα, τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Στόχος των μαθημάτων, εκτός των άλλων, ήταν το πώς η φύση μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου δώσει ερεθίσματα για τα χαρακτηριστικά ενός ρόλου.

Ειδικές εκπαιδευτικές περίοδοι με συνεργάτες - εκπαιδευτές από την Αθήνα, όπως ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Κωστής Καπελώνης, η Μάρθα Φριτζήλα, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Γιώργος Καύκας, η Martina Sagmeister, η Susana Abigador κ.α.,

Μια ταινία μικρού μήκους με το δημοτικό τραγούδι «Του νεκρού αδερφού», διαθέσιμη ελεύθερα στο YouTube

Η πρώτη παράσταση ψηφιακού θεάτρου (digital theatre) που δημιούργησε μέσα στην καραντίνα με το έργο του F. G. Lorca, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Για τη συγκεκριμένη παράσταση μάλιστα που δημιουργήθηκε κατά το έτος 2020-21 πραγματοποιήθηκε εισήγηση στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Τέχνες που έλαβε χώρα στο Λονδίνο (12th European Conference on Arts & Humanities - ECAH2024)

Η υποτροφία «Βαγγέλης Γιακουμάκης», η οποία δίνεται στον/στην σπουδαστή/ρια με τη μεγαλύτερη εξέλιξη, θέλοντας ο άδικος χαμός του νεαρού Βαγγέλη να μην ξεχαστεί, αλλά να γίνει λόγος για την αφύπνιση της συνείδησης της κοινωνίας μας.

Και φυσικά οι παραστάσεις… η «Ορέστεια» του Αισχύλου, οι «Τρεις Αδερφές» του A. Chekhov, ο «Κατσούρμπος» του Γ. Χορτάτση, το «Corridor», η «Μήδεια» του Ευριπίδη… Θέτοντας κάθε χρόνο τον πήχη όλο και πιο ψηλά!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024-25

Για την εγγραφή σας συμπλήρωσε τη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXEGMDoM4k4Vu3JXGeiE2A6Z7Q2KJM3Qbt8t_yekS-tGgbZg/viewform?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR00GwL5Fs4XoBYMDQW87j7WlfMRbyPFCm6MHy_zOOLDwZrBh_VzyzsnMHc_aem_fhLOjiR6iJEt-yCLF0lIDQ

Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.theatrikosperiplous.gr

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω: email στο [email protected], μηνύματος στα social media ή τηλεφωνικά στο 6943688972 (Δευτέρα με Παρασκευή 12 με 3μμ).

Τα μαθήματα γίνονται στο Ρέθυμνο και απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.

 

Καθηγητές/ριες Σχολείου Θεάτρου 2023-24: Μαρία Καντιφέ (Διευθύντρια – Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Σκηνική Αντίληψη, Δημιουργία ενός ρόλου, Ποίηση, Γλώσσα του Σώματος), Θωμάς Καντιφές (Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου), Ανδρομάχη Βαρσάμη (Χορός), Θανάσης Παπαθανασίου (Τραγούδι), Δρ. Άννα Τζανιδάκη (Ιστορία Θεάτρου, Πρόσωπα Θεάτρου, Κατασκευή Κούκλας).

10 χρόνια Σχολείο Θεάτρου – 10 χρόνια θεατρικής προσφοράς και εκπαίδευσης για το Ρέθυμνο

36 χρόνια Θεατρικός Περίπλους

 

Επίσημη ιστοσελίδα: www.theatrikosperiplous.gr

Βρείτε τον Θεατρικό Περίπλου στα Social Media:

Facebook: Θεατρικός Περίπλους και Σχολείο Θεάτρου – Θεατρικός Περίπλους

Instagram: @th.periplous

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ