ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 27 Αυγούστου στην Αμνάτο η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου

0

Την Τρίτη 27 Αυγούστου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Αμνάτο και φέτος η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου, που όπως κάθε χρόνο θα είναι θεματική. Μέχρι σήμερα οι εκδηλώσεις αυτές ήταν αφιερωμένες κατά σειρά στην ιστορία της εκπαίδευσης, στα νεοελληνικά αλφαβητάρια, στα κρητικά σχολικά βιβλία, στα πρωτοποριακά σχολεία του τόπου μας, στους εισαγωγείς των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, στην εκπαίδευση του Ρεθύμνου την περίοδο της μικρασιατικής εκστρατείας και, πέρυσι, στην επέτειο των δέκα χρόνων πλήρους λειτουργίας του Μουσείου.

Η εκδήλωση του Αυγούστου θα έχει ως θέμα την «εκπαίδευση στη φύση» και θα περιλάβει τέσσερις ομιλητές. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη θα εισηγηθεί το θέμα της έλλειψης της φύσης στα σύγχρονα παιδιά. Ο επιμελητής του Μουσείου δρ. Χάρης Στρατιδάκης θα κάνει μια ιστορική επισκόπηση του παλιότερου θεσμού των σχολικών κήπων και ζωοκηπίων. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γιώργος Κανακάκης θα αναφερθεί στις εμπειρίες στη φύση που προσφέρουν τα προγράμματα του Μουσείου. Ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ξενοφώντας Σπιταδάκης θα μιλήσει για την εκπαίδευση στη φύση των προσκόπων.

Όπως έγινε και πέρυσι, έτσι κι εφέτος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση αποθεραπευμένου αρπακτικού πουλιού από τον φροντιστή τους στο Ρέθυμνο Γιώργο Κτιστάκη. Στο δεύτερο μέρος της θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον τομέα της εκπαίδευσης στην φύση, η καθηγήτρια Βιολογίας - Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μελλοντικών δασκάλων στην οικολογία και ο δάσκαλος - διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου Νεκτάριος Τσαγλιώτης, για τις συστηματικές προσπάθειες αναβίωσης των σχολικών κήπων που καταβάλλει.

Όπως για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του Μουσείου έτσι και γι’ αυτήν θα εκδοθεί σχετικό βιβλίο με τα πρακτικά των εργασιών, το οποίο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκειά της και μετέπειτα. Την εκδήλωση θα διανθίσουν μουσικές στιγμές και θεατρικά δρώμενα και η βραδιά στην Αμνάτο θα κλείσει με το παραδοσιακό κέρασμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ