ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνή πρεμιέρα των Tessy's Brunches από τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ

0

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ» φιλοξένησαν τη διεθνή πρεμιέρα των Tessy's Brunches, μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας για την ενδυνάμωση των γυναικών, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δρ. Tessy Ojo CBE, καταξιωμένη ηγέτιδα της κοινωνίας των πολιτών και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Βρετανικού βασιλικού κοινωφελούς ιδρύματος The Diana Award που απονέμει το ομώνυμο βραβείο κύρους διεθνώς στο όνομα και τη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τα Κέντρα Φήταμ διοργάνωσαν, χορήγησαν και φιλοξένησαν αυτή την πρωτοποριακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης επετείου της πολυβραβευμένης και διεθνώς αναγνωρισμένης Anti-Bullying Εκστρατείας τους. Ογδόντα πέντε γυναίκες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μοναδική αυτή εκδήλωση, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μητέρες μαθητών των Κέντρων Φήταμ, που έλαβαν πρόσκληση κατόπιν κλήρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις προσκεκλημένες υπήρξαν και 6 κάτοχοι του Βραβείου “Νταϊάνα” 2016 και 2018, της τιμητικής διάκρισης που κατέκτησαν μέσα από την εθελοντική προσφορά τους στην Εκστρατεία Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ.

Η λαμπερή σύνθεση των προσκεκλημένων ομιλητριών αποτελούνταν από τις εξής:

-Λιλίκα Κουρή, διεθνώς καταξιωμένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών.

-Angie Greaves, θρυλική ραδιοφωνική παρουσιάστρια του Ηνωμένου Βασιλείου με κοινό άνω των 2 εκατομμυρίων ακροατών καθημερινά.

-Lurine Cato MBE, πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Gospel, συνεργάτιδα κορυφαίων τραγουδιστών, όπως η Adele, ο Elton John, ο Andrea Bocelli, η Mariah Carey και η Kylie Minogue, μεταξύ άλλων.

-Αναστασία Ανδρίτσου, διεθνώς αναγνωρισμένη Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδας και Κύπρου.

-Ασημένια Φήταμ, διακεκριμένη εκπαιδευτικός και συνιδιοκτήτρια των Κέντρων Φήταμ.

Φιλική συμμετοχή υπήρξε και από τις κυρίες Linda Nnene και Tayo Olalekan από την ομάδα της Δρ Ojo.

Κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος, ο διευθυντής των Κέντρων Φήταμ, Φρεντ Φήταμ, αφιέρωσε την καινοτόμα εκδήλωση στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα της Ουαλίας, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πολλών θυμάτων γυναικοκτονιών εντός κι εκτός της Ελλάδας.

Οι φιλικές συζητήσεις που συντόνισε η Δρ Ojo, η ανταλλαγή βαθιά συγκινητικών ιστοριών, τα ζωντανά εμψυχωτικά τραγούδια από την ξεχωριστή φωνή της Lurine Cato και η συνεργατική αφήγηση ιστοριών δημιούργησαν μια μοναδική διαδραστική συνάντηση γυναικών. Μέχρι το τέλος της εμπνευστικής ημέρας, δημιουργήθηκαν νέοι δεσμοί μεταξύ των παρευρισκομένων και αναπτύχθηκαν φρέσκοι, εποικοδομητικοί μηχανισμοί σκέψης. Οι παραπάνω ενέργειες στόχο είχαν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξαναχτίσουν την όμορφη ζωή τους πάνω σε ισχυρά, θετικά θεμέλια.
Ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού με γευστικά γλυκά και αλμυρά γκουρμέ εδέσματα προσφέρθηκε παράλληλα με μια ποικιλία από αναζωογονητικά ζεστά και κρύα ροφήματα. Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, κάθε παρευρισκόμενη έλαβε μία συλλεκτική πάνινη τσάντα γεμάτη δώρα από διεθνείς και τοπικούς δωροθέτες.
Το 5ωρο brunch έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Ikones Luxury Seafront Suites, στις Κρητικές ακτές του Ρεθύμνου, με φόντο τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου.
 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ