ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το ταξίδι της επιβίωσης»

0

Στο  εργαστήριο της  Παρασκευής 26 Ιουλίου ακολουθήσαμε τον άνθρωπο στο  ταξίδι  της  επιβίωσης και στην προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του.

Χρησιμοποιώντας  τη δύναμη της  σκέψης του,  πραγματοποίησε σταδιακά τις πιο θαυμαστές και εντυπωσιακές ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ!

Είδαμε λοιπόν από τα πρώτα βήματά του στον πλανήτη μας τον Homo Sapiens, το ανθρώπινο είδος στο οποίο ανήκουμε κι εμείς!

Το μοναδικό ανθρώπινο είδος που κατάφερε να επιβιώσει και να κυριαρχήσει στη Γη!

Τον είδαμε στην Παλαιολιθική  Εποχή και στην Νεολιθική  εποχή να  μεταναστεύει, να προσαρμόζεται  στις  αλλαγές,  ν’ ανακαλύπτει τη  φωτιά, τη στέγη,  να εξελίσσει  την  τροφή  του, τα  εργαλεία και τα  όπλα του, να γίνεται από  τροφοσυλλέκτης,  κυνηγός, γεωργός, κτηνοτρόφος, τεχνίτης, να φτιάχνει οικισμούς και τόσα αξιοθαύμαστα άλλα…

Όμως, σε αυτή την ασύλληπτα τεράστια χρονικά εποχή, το κυριότερο επίτευγμα ήταν ότι ο Homo  Sapiens  επιβίωσε  και  επικράτησε λόγω της  επικοινωνίας  που ανέπτυξε!  

Η δύναμη του Λόγου!

Με αυτή κρατήθηκαν οι ομάδες ενωμένες, αναπτύχθηκε η συνεργασία και η πίστη σε μια   ιδέα, η μετάδοση της γνώσης στους επόμενους! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του είδους μας που ακόμα και σήμερα μας βοηθούν να επιβιώνουμε και να παράγουμε πολιτισμό!

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η καλή συνεργασία γεννά τη δημιουργία υπέροχων πραγμάτων! Η έλλειψή της την καταστροφή…

Θερμές ευχαριστίες  σε όλους,  για  την υλοποίηση αυτής της  ξεχωριστής δράσης, τις εθελόντριες μας:  Ελευθερία Τζωρτζινάκη &  Δέσποινα Σουφαλιδάκη, δασκάλες, που συμπορεύτηκαν μαζί με τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι επιβίωσης… και έφτιαξαν: το ραβδί   του πρωτόγονου  νομάδα ανθρώπου και ένα  βιβλίο με τους  λόγους που επιβίωσε ο  άνθρωπος  μέχρι  σήμερα…  αλλά και τους λόγους που θα συνεχίζει να επιβιώνει στο μέλλον!   

Ακολουθούν πολλά συναρπαστικά ταξίδια φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη μας!  Μην τα χάσετε!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ