ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

34η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου

0

 Από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου 2024 θα πραγματοποιηθεί η φετινή Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου συνεχίζοντας να προβάλει ως βασικό αίτημα αναπτυξιακής προοπτικής του χωριού την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της κιτριάς και την διάσωση της παραγωγής του κρητικού κίτρου που τείνει προς εξαφάνιση, συνεχίζει μια παράδοση πολλών δεκαετιών οργανώνοντας ένα φεστιβάλ που έρχεται να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την διασύνδεση του πολιτισμού με τον πρωτογενή τομέα, την γαστρονομία και τον τουρισμό!

Η 34η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου – Περιφέρεια Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΑΖΟΥ

Συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου

Ώρα έναρξης: 21:30 μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται:

Γαράζο : Στα Σούπερ Μάρκετ Χαράλαμπου Χαλκιαδάκη και Μαρίνας Χατζάκη.

Στο Πέραμα: Στο κομμωτήριο Ειρήνη Μαρκάκη

Στο Ρέθυμνο: Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης - Pork to beef wild -  Φάρμα

Στο Ηράκλειο: Σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης & Μωσαϊκό Cafe Bistrot

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΑΖΟΥ

Θεατρική Παράσταση Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Διασκευή – Σκηνοθεσία Μάνος Μανιάς.

Ώρα Έναρξης: 21:30 Είσοδος Ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -  ΦΑΡΑΤΣΙ

  • «Ο Χορός με τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη» από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Τ’ Αόρι».
  • Βράβευση των ηθοποιών Μαρίας Τζομπανάκη και Μιχάλη Αεράκη για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την ανάδειξη της γνήσιας κρητικής κουλτούρας.

Ώρα Έναρξης: 21:30 Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ– ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΑΖΟΥ

  • Οι ΣΕΦ Μυρσίνη Λαμπράκη και Μιχάλης Χάσικος παρουσιάζουν γεύσεις με κίτρο!

Ώρα Έναρξης: 20:00 - Είσοδος Ελεύθερη

  • Μεγάλη χοροεσπερίδα με τον Γιώργο Αλεξαντωνάκη και τους συνεργάτες του. Χορεύουν τα συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου Νικηφόρος Φωκάς.

Ώρα έναρξης: 21:30 – Είσοδος Ελεύθερη

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΣΙΓΑΝΟΣ  ΦΑΡΑΤΣΙ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ. ΣΙΓΑΝΟΣ ΦΑΡΑΤΣΙ – ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» – BOUTY PLUS – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΚΑΚΗ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΗΣ (ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ) – ΦΑΡΜΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – KLADOS SECURITY - CONCERT COPA SERVICE - ΜΩΣΑΪΚΟ CAFE BISTROT - INSURANCELINE ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ