ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζουζούνια παντού» Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, η Βιβλιοθήκη μας γέμισε ζουζούνια

0

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται;

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, η Βιβλιοθήκη μας γέμισε ζουζούνια!

Στο εργαστήρι αυτό, εξερευνήσαμε τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτοντας αυτά  τα παρεξηγημένα αλλά υπέροχα πλάσματα μέσα από δραστηριότητες που ενεργοποίησαν  τις αισθήσεις και την φαντασία μας.

Αφού γνωριστήκαμε, μάθαμε όλοι μαζί την αναπνοή της μέλισσας και, μέσω της  παιδικής yoga, γίναμε και οι ίδιοι ζουζούνια, χρησιμοποιώντας το σώμα και τις αισθήσεις μας για να τα κατανοήσουμε.

Παίζοντας παιχνίδια με κάρτες, συζητήσαμε και μάθαμε περισσότερα  για τη μορφή, τους ήχους, τον τρόπο κίνησης και τις συνήθειες των εντόμων.

Ανακαλύψαμε γιατί ονομάζονται έτσι ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε πώς τα έντομα αναπαρίστανται  διαχρονικά στη τέχνη.

Έπειτα, διαβάσαμε συλλογικά  το  βιβλίο  «Ανάποδα» του  Θοδωρή  Παπαϊωάννου  και αναλογιστήκαμε πώς είναι να βλέπεις τον κόσμο ανάποδα.

Τι δυσκολίες αλλά και ομορφιές μπορεί να κρύβει μια τέτοια εμπειρία;

Η ανάγνωση έγινε μια μικρή παράταση καθώς οι εμψυχώτριες και οι φροντιστές διάβασαν από κοινού, ενώ τα παιδιά να αναπαράστησαν κινήσεις και ήχους του βιβλίου.

Δημιουργήσαμε επίσης τα δικά μας ζουζούνια  με χρώματα και πλαστελίνη και πήραμε σπίτι φυσικά υλικά για να φτιάξουμε τα δικά μας ξενοδοχεία ζουζουνιών.

Το εργαστήριο επιμελήθηκαν και συντόνισαν οι εμψυχώτριες: Τρούλης Σοφία, επίκουρη         καθηγήτρια ΠΤΠΕ Πανεπιστημίου Κρήτης & η Ευαγγελία Μανουσέλη, εκπαιδευτικός & δασκάλα παιδικής yoga, με την υποστήριξη του πολύτιμου εθελοντή μας, Μιχάλη.  

Θερμές ευχαριστίες σε όλους, για την υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής δράσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ