ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενθουσιασμένοι οι Ηρακλειώτες από τους "Τέσσερις Μαρτύρες"

0

Ενθουσιάστηκαν οι Ηρακλειώτες από την παράσταση των Τεσσάρων Μαρτύρων που πραγματοποιήθηκε στις 11 0κτωβρίου,  από τους ταλαντούχους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδος της Μητροπόλεως  Ρεθύμνης και  Αυλοποτάμου, της μοναδικής Μητροπόλεως της Κρήτης, και εκ των  των ελαχίστων της ελληνικής επικράτειας που έχουν τη δική τους θεατρική ομάδα.’

Η παράσταση με τη ζωή και τα μαρτύρια των ‘εκ Μελάμπων’ Τεσσάρων Μαρτύρων , έγινε στη φιλόξενη Ενορία της Παναγίας του Μασταμπά Ηρακλείου, που διαθέτει έναν καλαίσθητο  χώρο, o οποίος περιβάλλεται από προσηνείς και φιλόξενους ιερείς. Στον κατάμεστο χώρο της Παναγίας του Μασταμπά οι Ρεθύμνιοι ηθοποιοί, παρότι ερασιτέχνες, έδειξαν όλο το τάλαντόν τους,  καταχειροκροτήθηκαν και απέσπασαν  τα καλύτερα σχόλια από το κοινό.

Παρόντες ήταν  αρκετοί ιερείς μεταξύ των οποίων  ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος , και ο Σεβασμιότατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομος, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια  και συνεχάρησαν τους  παράγοντες του έργου, ξεκινώντας  από τον συγγραφέα – εκπαιδευτικό Γιώργο Καλογεράκη, μέχρι τον σκηνοθέτη  ΓιάννηΜπλέτα  και τους ηθοποιούς. Στο τέλος οι ‘’μειλίχιοι ιερείς’ παρέθεσαν γεύμα με πεντανόστιμα  εδέσματα στους Ρεθυμνίους επισκέπτες τους και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ομιλήσουν   σε πνεύμα ειρήνης, αγάπης και συνεργασίας.

ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η ίδια θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε προ  καιρού στην Αγία Γαλήνη , στα μέρη των Τεσσάρων Μαρτύρων και δη στο γραφικότατο υπαίθριο θέατρο του Δαιδάλου και του Ικάρου, που θυμίζει κάστρο που αγναντεύει το Λιβυκό πέλαγος. Στην Αγία Γαλήνη οι υπεύθυνοι του τόπου και οι ιερείς εμφανώς ικανοποιημένοι, ευχαρίστησαν θερμά την ομάδα από το Ρέθυμνο και αφού έδωσαν σε όλους την εικόνες της  Παναγίας της Αγίας Γαλήνης’, τους έδειξαν τι σημαίνει κρητική φιλοξενία σε ένα ποιοτικό εστιατόριο με θέα καταπληκτική στη νότια θάλασσα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ