ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Λαμπρός ο εορτασμός της 155ης επετείου του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου

0

Οι εκδηλώσει στην ιστορική μονή ξεκίνησαν με την τελετή έπαρσης της σημαίας 300 τετραγωνικών μέτρων που έχει κατασκευάσει ο σύλλογος ενεργών πολιτών "ΣΥΝΠΟΛΙΣ" και συνεχίστηκαν με τα εγκαίνια Εγκαίνια της αίθουσας τιμής και μνήμης του αοιδίμου Επισκόπου Ρεθύμνης κυρού Τιμόθεου Βενέρη, του μετέπειτα Μητροπολίτου Κρήτης, συγγραφέως του βιβλίου «Το Αρκάδι δια των αιώνων» και ιδρυτού του πρώτου μουσείου της Μονής.

Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στο καθολικό όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κ. Λάμπρος Καρβούνης. 

Αγήματα του στρατού, η στρατιωτική μπάντα, ένστολοι των παραδοσιακών συλλόγων, κληρικοί και πλήθος κόσμου, σχημάτισαν πομπή που κατέληξε στο μαυσωλείο της Μονής όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κέρασμα για τους επίσημους και όλους τους προσκυνητές. 

Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Ρεθύμνου κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος και Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ