ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θετικός ο απολογισμός έργων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο για το 2021

0

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Κρήτης κ. Νίκου Κακογιαννάκη, του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κώστα Δανδουλάκη και των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ανάπτυξης Ρεθυμνου, η κ. Λιονή παρουσίασε το σύνολο των έργων αλλά και των παρεμβάσεων του τελευταίου έτους.

«Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας» είπε η κ. Λιονή επισημαίνοντας τις οικονομικές συγκυρίες για πρόσωπα και φορείς, την πανδημία αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Ωστόσο, όπως είπε, «καταφέραμε να αντεπεξέλθουν στο εκρηκτικό μείγμα που είχαμε απέναντι» κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εντατική δουλειά των υπηρεσιών απευθύνοντας ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους της περιφέρειας.

Αντίστοιχα, ευχαρίστησε και τους αιρετούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου στην Περιφέρεια Κρήτης, τονίζοντας την θετική συμβολή τους στην προώθηση όλων των τοπικών ζητημάτων. «Κοινή συνισταμένη όλων μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών στο Ρέθυμνο αλλά και σ’ όλη την Κρήτη» είπε η κ. Λιονή.

Θετικά εξετίμησε το έργο της Περιφέρειας και ο εκπρόσωπος τη μείζονος μειοψηφίας κ. Δανδουλάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «Η παράταξη μας «Η Κρήτη Μπροστά» συμβάλει, στηρίζει και ενδιαφέρεται για την αναπτυξιακή προοπτική του Ρεθύμνου σε έργα και υποδομές. Συνεργαζόμαστε αρμονικά, υποστηρικτικά και εποικοδομητικά για τα θέματα του Ρεθύμνου με την Αντιπεριφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο και τις περιφερειακές υπηρεσίες και έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Ρεθύμνου αλλά και την Κρήτη.»

Ο κ. Δανδουλάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΒΟΑΚ και στη ανάγκη προώθησης όλων των μελετών και έργων των οδικών αρτηριών, το φράγμα του Πλατύ Ποταμού αλλά και γενικότερα στα μεγάλα ζητήματα των δήμων του νομού.

Σοβαρό πρόβλημα για την ΠΕΡ θεωρείται η συνεχή μείωση του προσωπικού, το οποίο πλέον φτάνει μόλις σε 144 άτομα ενώ χρειάζονται περίπου 200, σύμφωνα με το οργανόγραμμα των υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ