ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αγαπητέ μου Νικόλα

0

Τον Βασίλη Σκουντή, υποψήφιο βουλευτή Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τον θυμάμαι από την δεκαετία του '80 ως νεαρό αθλητικογράφο να περιγράφει με πάθος, κυρίως αγώνες ομάδων του μπάσκετ. Ήταν η χρυσή εκείνη η εποχή που η Μαρινέλλα ακόμα μπορούσε να τραγουδά τον ύμνο του αθλήματος...

"Με το Γκάλη, τον Γιαννάκη τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά!!!".  Ήταν τότε που οι φίλοι αλλά και οι οπαδοί των ομάδων πάθαιναν εκείνη την ανίατη ασθένεια της παράκρουσης με το τραγούδι αυτό.

Τα χρόνια περνούσαν γρήγορα και στις αρχές '90 ένα καλοκαιριάτικο πρωινό ήλθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σκουντή, στην ταβέρνα του Βανίλια στο Ενετικό μας λιμάνι. Τις συστάσεις τις έκανε ο κοινός μας φίλος και επίσης μπασκετάνθρωπος, ο γιατρός ορθοπαιδικός Νίκος Πισκοπάκης. Τότε έμαθα πως οι ρίζες του "σέρνουν" από την περιοχή του Αμαρίου και διαπίστωσα την αγάπη που έτρεφε για τον τόπο του και το Ρέθυμνο.

Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια τίμια φιλία που ως βάση είχε την εκτίμηση και τον σεβασμό. Βέβαια είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν του έστειλα λουλούδια στα γενέθλια του ούτε κανένα ταψί λουκουμάδες από του ΚΑΝΑΚΑΚΗ στην γιορτή του, αν και ήξερα πόσο πολύ του άρεσαν. Όμως σε κάθε κάθοδο του στην πόλη μας, πάντα βρίσκαμε λίγο χρόνο να τα πούμε... στου ΟΘΩΝΑ, στου ΣΗΦΗ, στου ΣΤΕΛΙΟΥ, στα ΧΑΣΙΚΑ στου ΒΑΣΙΛΗ και στου ΘΕΜΗ!!!

Και πάντοτε όταν τον συναντούσα επιβεβαιωνόταν η άποψη μου πως: "το αίμα πάντα επιστρέφει στην πηγή του!!!"

Κάπως έτσι κυλούσαν τα χρόνια της γνωριμίας μου με τούτον τον άνθρωπο.

Ώσπου πριν από λίγους μήνες έμαθα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Ρέθυμνο με το ΠΑΣΟΚ. Δεν παραξενεύτηκα διόλου!!! Και αυτό επειδή τώρα πια ήξερα πως από την αγάπη που έχει για τον τόπο μας μπορούσε να κάνει και... αυτό!!! Δηλαδή να θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης μας από το δύσκολο μετερίζι του βουλευτή!!!

Όταν τον κουβέντιασα για το θέμα αυτό, κατάλαβα πως ήταν... σαν έτοιμος από καιρό για να μας αποδείξει ότι στα χρόνια που είχαν περάσει και είχε ζήσει μαζί μας είχε γίνει πια ο πιο καλός ο μαθητής!!!

Τον βαθμολόγησα με λίαν καλώς.

Μένει τώρα να τον εξετάσετε και να τον βαθμολογήσετε  όλοι εσείς Νικόλα μου στις εκλογές της 21ης του Μάη.

Πιστεύω δε πως αν εγώ του "έβαλα" Λίαν Καλώς... Εσείς θα του "βάλετε" Άριστα.

Με την ψήφο σας ρε Νικόλα!!!

Από αριστερά: Γιώργος Μαμαλάκης - Δημήτρης Τζέτζος- Βασίλης Πατεράκης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ - Μ.Θ.Κ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ