ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι θέσεις του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» στο Δημοτικό συμβούλιο της 20ης Μαρτίου 2024

0

Ως συνδυασμός  επενδύουμε από την πρώτη στιγμή στη δημόσια λογοδοσία υλοποιώντας τη δέσμευση μας . Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες για τα πεπραγμένα και τις θέσεις μας.  Το τελευταίο διάστημά μέσα από τη διαβούλευση με τους συμπολίτες μας ήρθαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ζούμε σε μία πόλη με λιγοστό αστικό πράσινο, με έλλειψη σε αθλητικές εγκαταστάσεις και συντηρήσεις αυτών, με ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα δυσανάλογο του μεγέθους της πόλης μας και με μεταναστευτικές ροές που ολοένα και πληθαίνουν  . Ακριβώς για αυτό συμμετείχαμε και τοποθετηθήκαμε σε κάθε ζήτημα του Δημοτικού συμβουλίου της 20 ης Μαρτίου  2024 όπου ακολουθεί συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα  των θέσεων μας .

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με δεδομένη τη σημασία της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης υποστηρίξαμε την κυκλική οικονομία υποστηρίζοντας Γωνιές Ανακύκλωσης πολύκεντρα  σε ενδεδειγμένες θέσεις  που θα διαθέτουν  εξοπλισμό για τη διαλογή στην πηγή αποβλήτων από μέταλλο, πλαστικό, γυαλί,  χαρτί με παράλληλη πληροφόρηση των πολιτών.  

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Η επικεφαλής  του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη επεσήμανε  ότι οι μεταναστευτικές ροές στο νησί μας ολοένα και αυξάνονται με στοιχεία που καταδεικνύει την επείγουσα απαίτηση για πολιτικές που θα τους στηρίζουν  .

Τονίσαμε την   εξεύρεση χώρου προσωρινής  φιλοξενίας τους σε σημείο ,που να μην παρεμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία  της πόλης  στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τουριστικά  υποστηρίζοντας   την προμήθεια ειδών διατροφής  και προσωπικής Υγιεινής τους από το Δήμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκρίναμε   σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού  δανεισμού έργων τέχνης με την , η ALPHA  BANK  για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης  στα πλαίσια εικαστικήςέκθεσης με τίτλο «Δυνατές στο χρόνο»,  αφιέρωμα της γυναικείας ταυτότητας και της ιστορίας των γυναικών της τέχνης .

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη τοποθετήθηκε επισημαίνοντας τις ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις  στο Δήμο   αλλά και τα κονδύλια συντήρησης  τους . Παράλληλα εγκρίναμε τις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου για το 2024.Για την

ομαλή διεξαγωγή των προτεινόμενων εκδηλώσεων η μέριμνα για  οργάνωση  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων   είναι επιβεβλημένη .Η  μη  ύπαρξη περιφερειακού δρόμου ,το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρήθηκε  σε  προηγούμενες διοργανώσεις ,δεν θα πρέπει να το ξαναζήσουν οι Ρεθεμνιώτες αλλά και οι  επισκέπτες μας .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Εγκρίναμε τροποποίηση  του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου να λειτουργήσουν κινητές μονάδες του σε σημεία οικισμών προσφέροντας έργο που ζητήσαμε να υπάρξει αποτίμηση μετά από χρονικό διάστημα λειτουργίας του. Ενώ σε θέματα  εγγραφής και διαγραφής παιδιών σε παιδικούς σταθμούς υποστηρίξαμε για άλλη μια φορά αυτό που ο κανονισμός λειτουργίας τους επιβάλλει δηλαδή την έγκαιρη συζήτηση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί εγγραφή τους .Λόγω προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση στοιχείων των παιδιών που εγγράφονται άλλα και  η  επαναλαμβανομένη διαφορετική τακτική που ακολουθείται δημιουργεί σκιές με  τις συνθήκες  που αυτή διεξάγεται.

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ –ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η χορήγηση παράτασης προθεσμίας εργασιών του έργου: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» αποτέλεσε θέμα για συζήτηση του ΔΣ. Ακριβώς για αυτό προχωρήσαμε σε μια στοχευμένη αναφορά στο ζήτημα της χρονικής παράτασης στα δημόσια έργα που ζητείται κάθε φορά. Υποστηρίξαμε  ότι πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε ΔΣ . Τα υφιστάμενα εργοτάξια σε όλη την πόλη ,με ελάχιστες θέσεις στάθμευσης αλλά και με κυκλοφοριακό  φόρτο δυσχεραίνει τη ζωή όλων μας χωρίς να υπάρχει η απαιτουμένη εκτίμηση της ολοκλήρωσης των έργων .Η επικεφαλής  του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη τοποθετήθηκε για  την  περιοχή της οδού Κολοκοτρώνη όπου έχει ταλαιπωρηθεί ένα και πλέον  χρόνο με την ανάπλαση αυτή με  συνεχιζόμενες  διακοπές νερού ,περικοπή θέσεων  στάθμευσης ,δημιουργία στενών δρόμων αλλά και με ένα εργοτάξιο στην ευρύτερη περιοχή των κάθετων οδών  αυτής  .Ψηφίσαμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η ταλαιπωρία των κατοίκων εκεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι παρατάσεις στα έργα  : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ & ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ» και «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ