ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έπεσαν οι υπογραφές για την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Σπήλι – ΔΕ Λάμπης

0

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα την έγκριση χρηματοδότησης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου ο οποίος θα κατασκευαστεί στο Σπήλι , προϋπολογισμού 1.708.000€ παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Κρήτη 2021 – 2027, στη δράση «Αναβάθμιση συμπλήρωση υποδομών παιδικής φροντίδας».

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου η οποία μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του.

«Ένα όραμα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά. Μια αναγκαία κοινωνική υποδομή για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης ικανοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Η Δημοτική Ενότητα Λάμπης με τις 16 Κοινότητες και τους δεκάδες οικισμούς δε διαθέτει καμία τέτοια δομή σε όλη την έκτασή της αφού μέχρι σήμερα καλύπτονταν οι ανάγκες της από τον Παιδικό Σταθμό Σπηλίου ο οποίος όμως δεν εξυπηρετούσε βρέφη» συνέχισε ο Δήμαρχος.

«Επιτέλους ένα μακρύς και επίπονος αγώνας πολλών ετών, δικαιώθηκε. Μια νέα δημοτική δομή με μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά θα αποδοθεί στην τοπική μας κοινωνία. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα είναι ένας ασφαλές, σύγχρονος, λειτουργικός και όμορφος χώρος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας  σε μια ιδανική θέση, δίπλα στο κεντρικό παρκινγκ του οικισμού και στο δημοτικό σχολείο Σπηλίου σε οικοπεδική έκταση που αγοράστηκε από τον Δήμο. Το σχέδιο του Βρεφονηπιακού προβλέπει την κατασκευή δύο ορόφων με έκταση 561 τμ.  και περιβάλλοντα χώρο 435 τ.μ. δυναμικότητας 35 νηπίων και 20 βρεφών ενώ προβλέπεται και υπόγειος χώρος εκδηλώσεων 300 τ.μ.» συμπλήρωσε ο κ. Ταταράκης.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των  νέων οικογενειών και η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών στην περιοχή δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές που θα αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους. Παρέχοντας τις κατάλληλες δομές θα καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τους νέους στα χωριά μας αντιμετωπίζοντας την ερήμωση των οικισμών» τόνισε ο Δήμαρχος και κατέληξε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική και καταλυτική συμβολή του στην έγκριση μιας ακόμα χρηματοδότησης του Δήμου μας. Ο Περιφερειάρχης έχει δείξει με μετρήσιμα αποτελέσματα ότι παραμένει ένα σταθερός φίλος και πολύτιμος σύμμαχος του Δήμου μας στον αγώνα μας για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και βέβαια ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα εμβληματικό έργο με κοινωνικές προεκτάσεις αφού αφορά την παιδική μέριμνα.

Και βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου και όσους συνέβαλαν στην υποβολή μιας άρτιας πρότασης και την τελική έγκριση του έργου.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ