ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σπήλι

0

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κρήτη» 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο: «Αναβάθμιση υποδομών παιδικής φροντίδας  Δήμου Αγίου Βασιλείου - Ανέγερση βρεφονηπιακού στην Τ.Κ. Σπηλίου», με προϋπολογισμό 1.708.985,64 ευρώ.

Η σχετική ένταξη υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Δημάρχου Αγ. Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και της Προϊσταμένης ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη.

Αντικείμενο του έργου η ανέγερση νέου βρεφονηπιακού στην τοπική κοινότητα Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικής δυναμικότητας 55 βρεφών και νηπίων (35 νήπια και 20 βρέφη). Έως τώρα ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο.

Οι λειτουργίες του σταθμού θα αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα.

Το ισόγειο με επιφάνεια 298,46τμ. θα καλύπτει τις ανάγκες απασχόλησης νηπίων, το χώρο  παρασκευής φαγητού και το γραφείο της διεύθυνσης. Ο όροφος, επιφάνειας 262,62τμ., θα φιλοξενεί τα βρέφη σε χώρους απασχόλησης και ύπνου, το χώρο ύπνου νηπίων και τα γραφεία της διοίκησης. Στον αύλειο χώρο επιφάνειας 435,03τ.μ. θα λειτουργεί χώρος παιχνιδιού

Επίσης με τη χρηματοδοτούμενη πράξη θα γίνει και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την  λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο, ένα κοινωνικό έργο, για Δήμο της ενδοχώρας. Μέσα από την σημαντική δουλειά που έχουν κάνει ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και οι υπηρεσίες του, είχαμε μια ολοκληρωμένη μελέτη την οποία εντάξαμε στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους με 1,7 εκ. ευρώ. Πενήντα πέντε παιδιά, βρέφη και νήπια, θα πηγαίνουν στο νηπιοβρεφικό σταθμό, σε ένα σύγχρονο κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και για την μητέρες και για τα παιδιά. Χωρίς τους Ευρωπαϊκούς πόρους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια έργα. Όπως και τον νηπιοβρεφικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου, που εντάξαμε επίσης σήμερα, είναι τα πρώτα έργα που εντάσσουμε στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Συνεχίζουμε την προσπάθεια διεκδικώντας και άλλους επιπρόσθετους πόρους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε: «Έχουμε σήμερα μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο Αγ. Βασιλείου. Ο νηπιοβρεφικός  σταθμός Σπηλίου που εξυπηρετεί όλη την Δημοτική Ενότητα Λάμπης, 16 τοπικές κοινότητες, που πραγματικά είχαν ανάγκη τα παιδιά και οι οικογένειες. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που είναι φίλος του Δήμου, στέκεται δίπλα μας, μας βοηθάει και πραγματικά αυτό το οποίο αισθανόμαστε είναι μόνο χαρά για αυτόν τον άνθρωπο που τον έχουμε Περιφερειάρχη και βοηθάει τον τόπο μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ