ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Ο.Μ. Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου: "Καλώς ορίσατε κύριε Υπουργέ στο Ρέθυμνο αλλά....."

0

Λύνουμε τα προβλήματα στο πεδίο...ανέφερε ο Υπουργός παιδείας , είναι όμως έτσι τα πράγματα ή ταιριάζει ο στίχος …ήρθε ο βουλευτής στο χωριό βόλτες απ εδώ ………..υποσχέσεις και φωτογραφίες απ΄ κει.

Αναμφίβολα στα θετικά ήταν η δήλωση του ότι το αίτημα για τα δυσπρόσιτα σχολεία θα γίνει δεκτό, ένα πάγιο αίτημα της ΕΛΜΕΡ και γενικότερα της κοινωνίας  του Ρεθύμνου. Αναμένουμε ο λόγος να γίνει πράξη.

Ακούσαμε και την ίδρυση τμήματος κτηνιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ε,, δεν κοστίζουν και τίποτα οι εξαγγελίες! Μήπως θα γίνει κι αυτή όπως τη Σχολή Τουρισμού Ρεθύμνου που έκανε εγκαίνια παρουσία υφυπουργού και βαρύγδουπες δηλώσεις  το Σεπτέμβρη του 2020 και τώρα δεν λειτουργεί.

θα περιμέναμε και δυο λόγια ή κάποια συνάντηση με τους  εκπροσώπους των σχολικών δομών  ΑΜΕΑ,( δεδομένου ότι σήμερα τελειώνει επίσημα η διαβούλευση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή ) για να δει και να ακούσει την σκέψη τους και τις ανησυχίες τους από κοντά.

Δεν ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα μαθητές με εγκεκριμένες παράλληλες τις περιμένουν ακόμα να έρθουν.

Βέβαια ..συμμεριζόμαστε την συναδελφική του ..ψηφοθηρική.. συμπαράσταση στην υποψήφια του κόμματος του που ανακοίνωσε ότι βασική της ασχολία αν εκλεγεί θα είναι να γίνουμε ο΄΄γίγαντας΄΄ της υπεράσπισης των αδύναμων..,

Να επισημάνουμε στην υποψήφια κυρία Μελέτη, ότι με την αχαλίνωτη αλαζονεία και  αναλγησία της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ήδη έχουμε γίνει ΄΄νανοι΄΄ και μάλιστα  προς εξαφάνιση!

Αν δεν γνωρίζει να ρωτήσει σε  ποια δημόσια δομή υποστήριξης των ΑΜΕΑ μπορούν να απευθύνονται οι γονείς τους. Γνωρίζει ότι η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έκλεισε με ευθύνη και απόλυτη ασέβεια της  κυβέρνησης  προς τους αδύνατους; Όταν μάλιστα  εξυπηρετούσε όλους του νομούς της Κρήτης, τις ανάγκες  των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων;

Αλήθεια ,τι προβλέπει η συμπερίληψη που οραματίζονται  για τις βαριές αναπηρίες ,για τα μη λεκτικά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού για παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση ;

Αποτελεί κοινωνική ευθύνη για εμάς να παρακολουθήσουμε το θέμα της ειδικής αγωγής. Αναμένουμε τις τελικές προτάσεις του υπουργείου και θα τοποθετηθούμε εκ νέου. Η ειδική αγωγή απαιτεί σχέδιο ,υποδομές, δαπάνες   και όχι μεγάλα λόγια  για συμπερίληψη.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό σχολείο και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εμφανίζεται  είτε ως φάρμακο για κάθε παθογένεια είτε ως είσοδος στην νέα εποχή να θυμίσουμε στον υπουργό ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας και της αναγκαστικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι επιδόσεις των μαθητών έπεσαν σ όλο τον κόσμο και επιστήμονες  μιλούν για γνωστικά κενά στους μαθητές .Δυστυχώς έχουμε ένα υπουργείο παιδείας που κρύβει πίσω από όμορφες λέξεις την μείωση των δαπανών(τόσο σε προσλήψεις στη γενική όσο και στην ειδική).

Θα είμαστε απέναντι σ αυτές τις πολιτικές προσπαθώντας με τεκμηριωμένο τρόπο να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και να θυμίζουμε στον κάθε υπουργό ότι δεν υπάρχει μόνο «η οικονομία ηλίθιε» αλλά ότι η εκπαίδευση πρώτα και κύρια διαμορφώνει χαρακτήρες και συμβάλει στην ολοκλήρωσή της ανθρώπινης προσωπικότητας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ