ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εντυπωσίασε στη Ναύπακτο η Αναβιωτική Ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

0

Στο λαμπρό εορτασμό της 195ης Απελευθέρωσης  της  Ναύπακτου από  τους Τούρκους συμμετείχαν μέλη από την Αναβιωτική ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, εντυπωσιάζοντας με τις φορεσιές και τον οπλισμό που έφεραν.

Ειδικότερα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μάϊου μέλη της Αναβιωτικής Ομάδας του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, με τη συνοδεία του Αντιπροέδρου κ. Μανώλη Γιανναδάκη, συμμετείχαν στον λαμπρό εορτασμό της 195ης Απελευθέρωσης της Ναύπακτου από  τους Τούρκους, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ΕΠΑΧΤΟΣ».

Το διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε τη βραδινή παρέλαση των αρματωμένων, δρώμενο αναπαράστασης της άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια, πρωινή δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στέφανων και παρέλαση ομοίως της βραδινής.                                                

Οι Βρακοφόροι και στον Χάρακα για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Μέλη της Αναβιωτικής Ομάδας του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, με συνοδεία του Προέδρου κ. Γιάννη Πετράκη, παρευρέθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου στον Χάρακα, του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, για να τιμήσουν την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και του βομβαρδισμού του Χάρακα από τους Γερμανούς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, από το Δήμο, την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, πραγματοποιήθηκε θεατρική αναπαράσταση του βομβαρδισμού του χωριού, κάτω από το Χαράκι, όπου συμμετείχε και η χορωδία του Δήμου. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος.

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο: Γιώργος Κατάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ