ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Τσούμας

0

«Στις 9 Ιουνίου δεν θα αποφασίσουμε και δεν θα δώσουμε μόνο μία εικόνα για το που πάει εθνικά η χώρα, δηλαδή δεν θα σταλεί απλά ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά θα αποφασίσουμε για το ποιο δρόμο θέλουμε να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους αλλά και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε σε καφέ Galero της παλιάς πόλης.

Παρέστησαν ο βουλευτής του νομού κ. Μανώλης Χνάρης, ο πρώην υπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, ο γραμματέας του κόμματος στο Ρέθυμνο Ανδρέας Αντωνίου και φίλοι του κόμματος. 

«Η κάλπη των ευρωεκλογών μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε ξανά όλη την Ελλάδα και να δούμε πως το σχέδιο βελτίωσης της ζωής των πολιτών θα λάβει σάρκα και οστά μέσα από την κρίσιμη διαδικασία των ευρωεκλογών" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούμας για να συμπληρώσει: 

«Είμαι 31 ετών και προέρχομαι από μία γενιά, η οποία παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη την προηγούμενη δεκαετία, καθώς μεγάλωσε σε μία οικονομική κρίση, είναι μια γενιά καλύτερα ενημερωμένη και ίσως καλύτερα καταρτισμένη από κάθε προηγούμενη. Και έχοντας όλα αυτά τα προνόμια, γνωρίζουμε πολύ καλά την ουσία της Ε.Ε. – καθώς το 75% των καθημερινών μας ζητημάτων αποφασίζονται στο ευρωκοινοβούλιο και στην συνέχεια ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία, η δική μου κινητήριος δύναμη είναι πως από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι πως η πολιτική φαντάζει κάτι απρόσωπο, κάτι μακρινό.

Υπάρχει ένα χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το οποίο διευρύνεται ακόμα περισσότερο όταν έχει να κάνει με τους νεότερους ανθρώπους.

Και βλέποντας και πιστεύοντας ότι η λύση γι’ αυτό είναι η αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος, επέλεξα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτήν την διαδικασία ως ένα μέσο να αποδείξω ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς με τρόπο, με μεράκι, με σχέδιο και μπορούν να παράξουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τις ζωές των ανθρώπων, εκείνων των ανθρώπων που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη, την οποία θα ζήσουμε όλοι εμείς τα επόμενα 50 χρόνια. Γιατί αυτό θα αποφασίσουμε τώρα. Ποια θα είναι η πορεία της Ευρώπης και του κόσμου, στον οποίο θα ζήσουμε τα επόμενα 50 χρόνια αντιμετωπίζοντας όλες τις μεγάλες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση, τα εργασιακά ζητήματα, τις νέες οικονομίες που αναπτύσσονται, η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη την παραγωγική δραστηριότητα. Αυτά είναι τα θέματα τα οποία θα έπρεπε να συζητάμε και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω στο μέγιστο δυνατό».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ