ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικός ο ρόλος του φαρμακοποιού στον πρωτοβάθμιο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας

0

Το συνέδριο φιλοξενείται στο ξενοδοχείο THEARTEMIS και συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με ένα ευρύ σε θεματολογία πρόγραμμα ανακοινώσεων που στοχεύει στην ενημέρωση και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο φαρμακοποιός στην καθημερινότητα του.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Μεταξύ άλλων συζητείται η πρόσφατη εξαγγελία της κυβέρνησης  για την δωρεάν διάθεση self test ανίχνευσης του καρκίνου στο παχύ έντερο, από την 1η Ιουνίου, η οποία απευθύνεται σε άτομα από 50 έως 75 ετών. Οι επαγγελματίες θα δείχνουν στους ασθενείς τους το πώς θα κάνουν το σχετικό έλεγχο, μόνοι τους, στο σπίτι και το αποτέλεσμα, θα δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα που βρίσκεται υπό ολοκλήρωση.

Επί πλέον, συζητείται το θέμα της πρόληψης των πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων με την συμβολή των φαρμακοποιών και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, δήλωσε ότι “Το ελληνικό φαρμακείο διεκδικεί πλέον τη θέση του στην Ευρώπη, ως ένα σύγχρονο  φαρμακείο! Δομείται ένα φαρμακείο το οποίο είναι περισσότερο ασθενοκεντρικό - προς τα εκεί στρεφόμαστε. Οι άνθρωποι του χώρου, ανά την επικράτεια, εκπαιδεύονται περαιτέρω μέσα από ειδικά προγράμματα».

«Ο ρόλος του φαρμακοποιού, παράλληλα με την εξέλιξη της φαρμακευτικής επιστήμης, είναι διαρκώς αναπτυσσόμενος» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης για να συμπληρώσει, ότι "Το φαρμακείο αποτελούσε πάντα τον πρώτο σταθμό στον οποίο απευθυνόταν ένας ασθενής, για ήπια προβλήματα υγείας και για συμβουλές πάνω σε ζητήματα που αφορούν το φάρμακο και εν γένει το σύνολο της υγείας του.

Η φαρμακευτική επιστήμη είναι μία ζωντανή επιστήμη και μάλιστα, λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, την τελευταία δεκαετία έχει παρουσιάσει τεράστια άλματα.Έχουμε είσοδο καινοτόμων θεραπειών σε πυκνότητα χρόνου που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Συγχρόνως, παρατηρούμε ότι ο ρόλος του φαρμακοποιού στα Συστήματα Υγείας παγκοσμίως γίνεται όλο και πιο διευρυμένος, αναλαμβάνοντας ρόλους που δεν είχε στο παρελθόν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Το «παρών» στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου δίνουν φαρμακοποιοί και εκπρόσωποι φαρμακευτικών φορέων και φαρμακευτικών εταιρειών, από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ