ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πρόσκλησης συμμετοχής και στήριξης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από Δημήτρη Μάντζο και Μαρία Δαφέρμου

0

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της π. Δευτέρας στο Ωδείο Ρεθύμνου με ομιλητές τον Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Μάντζο και την υποψήφια Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Δαφέρμου.

Οι δύο ομιλητές έκαναν λόγο για ιδιαίτερη σημασία αναφορικά με την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, καλώντας τα στελέχη τους να προσέλθουν μαζικά.  Χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος είπε μεταξύ άλλων : “στη διαφαινόμενη αποχή, να πάμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε. Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να μην αφήσουμε τους λίγους να αποφασίζουν ερήμην μας”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:  «να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν στη λιτότητα, αλλά στην κοινωνική δικαιοσύνη και στη συλλογική ευημερία των λαών της Ευρώπης, άρα στις δυνάμεις της προόδου. Να στείλουμε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας των άδικων πολιτικών, της αλαζονείας και της ασυδοσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αλλά και ένα θετικό μήνυμα, ότι μπορούμε να χαράξουμε το δικό μας δρόμο: Ένα δρόμο αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, για τις νέες γενιές που έρχονται».

Ο ίδιος έκανε λόγο για κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση την προσεχή Κυριακή και είπε, ότι «είναι η πρώτη σημαντική αξιολόγηση της κυβέρνησης του 41%”. Συγχρόνως, συμπληρώνει ο ίδιος, αποτελεί μια πρώτης τάξεως “ευκαιρία για το λαό μας, να πει “ως εδώ”, υπάρχει και άλλος δρόμος: ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ, ο δρόμος της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο ίδιος κάλεσε σε συνεργασία όλες τις προοδευτικές δυνάμει, τονίζοντας, ότι εφόσον αυτό θα γίνει μπορούν όλοι μαζί «να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν έρθουν οι εθνικές εκλογές».

Ο ίδιος προσέδωσε ιδιαίτερο βάρος στις εκλογές της Κυριακής και γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει «μήνυμα» για τις επόμενες εθνικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η 9η Ιουνίου να είναι ο πρώτος γύρος της ανατροπής που θα έρθει στις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να παίξει καταλυτικό ρόλο ως ο πυρήνας αυτού του εγχειρήματος”.

Από την πλευρά της η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Δαφέρμου απεύθυνε μήνυμα προς κάθε ένα και κάθε μία πολίτη προτρέποντας “να ενδυναμώσει τη φωνή του επιλέγοντας ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής και πρακτικής, με ανθρώπους που έχουν στοιχεία ταυτοτικά με τον ίδιο”.

Η ίδια έκανε λόγο για κομβικής σημασίας θέμα το ζήτημα της συμμετοχής επισημαίνοντας, ότι αυτό θα συμβάλει στο «να λύσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν: για μία καλύτερη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και καλύτερες συνθήκες ισοτιμίας μέσα στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια”.

Η κ. Δαφέρμου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι «Προτείνουμε σταθερά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα στηρίξουν τις ευάλωτες οικονομίες, θα δημιουργήσουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με νέες θέσεις εργασίας, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, ως δίχτυ προστασίας για τον κάθε ευάλωτο. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει με άρτιο τρόπο τα προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας και ουσιαστικά να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών στη χώρα μας και στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

Τους ομιλητές προλόγισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Αντωνίου ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παλιά και νέα στελέχη του κόμματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ