ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητάνε πίσω τις ενισχύσεις για το ρεύμα…

0

Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες καλούνται να επιστρέψουν, μέσω συμπληρωματικών λογαριασμών από τους παρόχους ρεύματος, πρόσθετες επιδοτήσεις που είχαν λάβει την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.  Αυτό, δικαιολογημένα, προκαλεί διαμαρτυρίες και όλοι ψάχνουν να δουν τί χρωστούν και τί είναι «τα πανοπρούκια» που καλούνται να πληρώσουν πάλι!

Οι συμπληρωματικοί αυτοί λογαριασμοί έχουν αποσταλεί στο τέλος Ιουνίου 2024, και ζητούν διάφορα ποσά από τους επαγγελματίες που είχαν επιδοτηθεί.

Πρόκειται για περίπου 1,2 εκατ. μικρομεσαίους οι οποίοι από τον Μάιο του 2022 έλαβαν πρόσθετες επιδοτήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα των λογαριασμών ρεύματος, ενώ με την αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/62035/1037 κοινή υπουργική απόφαση στις 10.06.2024 πήραν πίσω αυτές τις πρόσθετες επιδοτήσεις.

Ωστόσο για να είναι καλυμμένοι οι πάροχοι, με την υπογραφή των υπουργών Θεόδωρου Σκυλακάκη (νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Λευτέρη Αυγενάκη (πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης) και του υπουργού Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, εξεδόθη στις 10.6.2024 –μία ημέρα δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών– η με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/62035/1037 κοινή υπουργική απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των πρόσθετων επιδοτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες επαγγελματιών που λάμβαναν αυτή την επιδότηση μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης ήταν:Επαγγελματικές παροχές με ισχύ σύνδεσης έως 35 kVA, Αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, Επαγγελματικές παροχές αγροτικής χρήσης ανεξαρτήτως ισχύος παροχής.

Με την ένδειξη «Ειδικό Τιμολόγιο» και «Έκτακτος Λογαριασμός» πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ζητούν την επιστροφή των πρόσθετων επιδοτήσεων
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ