ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

 Το απόγευμα του Σαββάτου, 22ας Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Γερασίμου, Επισκόπου Ρεθύμνης, στην Ενορία Χουμερίου, όπου, μαζί με την Εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, εψάλη και η Ακολουθία των εν Κρήτη Αγίων ενδόξων Νέων Ιερομαρτύρων και των συν αυτοίς αθλησάντων κληρικών και λαϊκών κατά τα έτη 1821 και 1822, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Γεράσιμος, Επίσκοπος Ρεθύμνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην Εορτή της Πεντηκοστής καθώς και στους Νεομάρτυρες της Κρήτης και ευχήθηκε πάντοτε ο τόπος μας να αναδεικνύει Αγίους και ήρωες.

Ο Εφημέριος της Ενορίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος Τσιλιμπώκος, προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε Ιερά Εικόνα του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Γερασίμου, Επισκόπου Ρεθύμνης. Ακολούθησε φιλοξενία από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαήλ Σαρρής και ευλαβείς πιστοί της Ενορίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακής της Πεντηκοστής, 23ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και ευλαβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους πλούσιο τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ