ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Κοσμήτορα από το Πανεπιστήμιο Κλουζ της Ρουμανίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

0

Στις 1 Ιουλίου 2024, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στο Ρέθυμνο υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών Καθηγητής Κων/νος Σπανουδάκης τον Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών, Διοικητικών και Επικοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κλουζ της Ρουμανίας (Universitatea Babeș-Bolai din Cluj-Napoca), Καθηγητή Calin Hintea.

Ακολούθως, τον Κοσμήτορα υποδέχθηκε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  Γιώργης Χ. Μαρινάκης παρουσία του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης σε θέματα παιδείας Καθηγητή Νεκτάριου Παπαδογιάννη και του Αντιπρύτανη Υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Κώστα Σπανουδάκη.

Η επίσκεψη του Κοσμήτορα Calin Hintea, ο οποίος διατηρεί και την ιδιότητα του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Κλουζ – Ναπόκα (και πρώην Πρωθυπουργού της Ρουμανίας) κ. Εμίλ Μποκ, είχε ως στόχο τη διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας τόσο μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου της Κλουζ όσο και μεταξύ των δύο Δήμων. Τέτοιες συνεργασίες έχουν δείξει πώς τα Πανεπιστήμια μπορούν να μετασχηματίσουν την οικονομία τοπικών κοινωνιών και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής.

Για την ενίσχυση της παραπάνω πρωτοβουλίας προγραμματίζεται επίσκεψη εκπροσώπων και των δύο φορέων στην πόλη και το Πανεπιστήμιο της Κλούζ τον προσεχή Οκτώβριο καθώς και ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δύο Δημάρχων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ