ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Την απογοήτευση του για τα έργα οδικής σύνδεσης των οικισμών Μπαλί – Μελιδονίου εκφράζει ο τοπικός Κοινοτάρχης

0

Σύμφωνα με γραπτή του δήλωση, στην οποία επισημαίνει δεικτικά ‘’Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού’’, τονίζει: «Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος προϋπήρχε του βόρειου οδικού άξονα και ακόμα δεν μπορεί η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου να προχωρήσει στην αποπεράτωση για την ομαλή βατότητα του, αποκλείοντας έτσι τους χιλιάδες επισκέπτες προς το σπήλαιο Μελιδονίου, καθως και τη διασύνδεση των οικισμών της κοινότητας (Βλυχάδα-Μπαλί) με τους άλλους δύο (Εξάντη-Μελιδόνι).Η εναλλακτική διαδρομή είναι γύρω στα 25 χιλιόμετρα μέσω Πανόρμου-Περάματος,η οποία είναι απορριπτέα από τους επισκέπτες του νησιού».

Όπως τονίζει ο ίδιος,  «οι επαγγελματίες του οικισμού Μπαλί που δραστηριοποιούνται σε ημερήσιες εκδρομές προς το σπήλαιο Μελιδονίου είναι ανάστατοι. Μετά από προσπάθειες χρόνων ,την παραίτηση εργολάβου διότι δεν επαρκούσε το ποσό,τη διαβεβαίωση από την κυρία Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για επαρκή ποσό πριν δύο χρόνια, για την απομάκρυνση των πέτρινων όγκων που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών και μετά την τοποθέτηση σιδερένιων προστατευτικών από δίχτυ, τελικά ήρθε κάποιος εργολάβος πριν δύο μέρες και ξεκίνησε την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων χωρίς την αφαίρεση των βράχων, οι οποίοι είναι στον αέρα κυριολεκτικά στο πάνω μέρος του γκρεμου. Οι όγκοι είναι τεράστιοι,δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους κρατήσουν τα συρμάτινα δίχτυα.Μάλλον το παράδειγμα στο φαράγγι του Κοτσυφού και στο ύψος των Σισσών, δεν το έχουν λάβει κάποιοι εκλεγμένοι και μηχανικοί της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης,όπως θα έπρεπε.Ελπίζω να μην εχει αφερεθεί χρηματικό ποσό από το συγκεκριμένο έργο για να μεταφερθεί αλλού,επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες κάποιων,ότι ο νόμος Ρεθύμνης έχει τα σύνορα του για την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, στη Σκαλέτα».

Για όλα τα παραπάνω ο Πρόεδρος της  δημοτικής κοινότητας ‘’ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ’’ κ. Φώτης Σωπασουδάκης, που εκπροσωπεί τους οικισμούς Βλυχάδα, Εξάντη, Μελιδόνι, Μπαλί, εκφράζει την απογοήτευση του.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ