ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιορτή αποφοίτησης Γ΄ τάξης Λυκείου Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου

0

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 μέσα σε κλίμα χαράς αλλά και ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον αποχαιρετιστήριο λόγο από τον Διευθυντή του σχολείου,  κ. Ραφτάκη Σπύρο, ο οποίος απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ευχήθηκε να έχουν επιτυχία στους στόχους τους και καλή ενήλικη ζωή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ραφτάκης οι μαθητές και οι μαθήτριες που αποφοιτούν σήμερα από το σχολείο με το ήθος, την προσωπικότητα και την καλλιέργειά τους μόνο θετικό αποτύπωμα έχουν στη σχολική κοινότητα και γι’ αυτό τους ευχαριστεί θερμά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου σε θέματα παιδείας κος Παπαδογιάννης Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά κάθε επιτυχία στη ζωή τους, ενώ τόνισε και τη σημασία της δημιουργίας ενός νέου χώρου, στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης στον Γάλλο, όπου δρομολογείται να μεταστεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, γεγονός που θα του επιτρέψει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του και να ξεδιπλώσει το σύνολο της προσφοράς του στην κοινότητα.

Ακολούθησε ο αποχαιρετιστήριος λόγος της φιλολόγου κας Πανηγυράκη Νάνσυ, η οποία προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να τολμήσουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, όπως τον έχουν εμπνευστεί, να είναι πιο ανθρώπινοι και ανεκτικοί στο διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές, να κοιτούν μπροστά αλλά να μην ξεχνούν από που προέρχονται, να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και να είναι  ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Τέλος τον λόγο πήρε ο μαθητής Κουτάκης Εργοτέλης, ως εκπρόσωπος των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, ο οποίος, σε ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τα ερεθίσματα που έχω πάρει από αυτό το σχολείο και πιστεύω ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον συμμαθητές μου θα ταυτιστούν με αυτό. Ξέρετε, αυτό που καθιστά το σχολείο μας διαφορετικό είναι ότι δεν είναι απρόσωπο όπως τα άλλα σχολεία. Στο σχολείο μας πραγματικά η επαφή καθηγητή - μαθητή είναι διαφορετική. Με τους καθηγητές μας έχουμε πολύ καλές σχέσεις και αυτό καθιστά το περιβάλλον πάρα πολύ όμορφο. Καθώς αποχαιρετούμε το σχολείο, κρατάμε στην καρδιά μας τις αναμνήσεις από τα χρόνια που περάσαμε μαζί. Οι φιλίες που χτίσαμε εδώ θα μας συνοδεύουν για πάντα και οι εμπειρίες μας θα είναι ο θεμέλιος λίθος για το μέλλον μας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε και να θυμάστε πάντα πως το ταξίδι της μάθησης δεν τελειώνει ποτέ”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή σχετικού βίντεο από στιγμιότυπα της ζωής των μαθητών και των μαθητριών από τη σχολική τους ζωή, τις διδακτικές επισκέψεις, τις γιορτές, τις εκπαιδευτικές εκδρομές, τις μουσικές εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τις τόσες άλλες δράσεις στις οποίες συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Το πρώτο μέρος της γιορτής έκλεισε με την τελετή απονομής των απολυτηρίων από τον αντιδήμαρχο παιδείας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και  δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα, τα οποία είχε επιμεληθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Το πρώτο μέρος της γιορτής ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Ρεθύμνου κ. Παπαδόπουλο Φώτη στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο 6ο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με θέμα το ολοκαύτωμα της μονής Αρκαδίου. Το διαδικτυακό κυνήγι πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου διακρίθηκε για μία ακόμα φορά,  κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

 Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με πρόγραμμα που περιελάμβανε μουσικά σχήματα που είχαν οργανώσει οι ίδιοι οι μαθητές με τη συνοδεία εκπαιδευτικών.

Ιδιαιτέρες ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας   κ.κ. Ρούγκα Μέμη και Πανυγηράκη Νάνσυ  που οργάνωσαν και επιμεληθήκαν την εκδήλωση και όλους όσους  συνέβαλλαν στην  επιτυχή πραγματοποίηση της . 

Τέλος ευχαριστούμε  και όσους όσες  τίμησαν τη γιορτή με την παρουσία τους και έκαναν ξεχωριστή τη μέρα αυτή για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Στους αποφοίτους μας πλέον ευχόμαστε καλή ζωή και τους προτρέπουμε να μην φοβηθούν να τολμήσουν προκειμένου να δουν τα όνειρά τους να υλοποιούνται. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι ευχές όλων μας, καθώς και η  ευεργετική επίδραση της μουσικής, πάντοτε θα τους συνοδεύουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ