ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Αγνοούνται οι απαντήσεις σχετικά με την κατολίσθηση στο φαράγγι του Κοτσυφού

0

Στις 12/04/2024 ο Π. Πολάκης, μαζί με άλλους 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε γραπτή ερώτηση σε συνδυασμό με αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την κατολίσθηση που συνέβη στις 13/03 στο φαράγγι του Κοτσυφού. Έμφαση δινόταν στο γεγονός ότι, μόλις ένα μήνα πριν την κατολίσθηση, είχε παραδοθεί έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου το οποίο περιελάβανε την τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων προστασίας. Για τους κατοίκους της περιοχής, η κατολίσθηση φέρεται να συνδέεται με το συγκεκριμένο έργο και πιο συγκεκριμένα με τη διάτρηση των βράχων που έγινε για να τοποθετηθούν τα μεταλλικά πλέγματα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χρειάστηκε 40 μέρες για να απαντήσει (στις 21/5), ότι είναι αναρμόδιο!

Στις 31/5, ο Π. Πολάκης, μαζί με το Βουλευτή Επικρατείας Ε. Αποστολάκη και άλλους 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επανακαταθέτουν την ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών αυτή τη φορά, αλλά και προς τον Υπουργό Οικονομικών καθώς το κλείσιμο του δρόμου από την κατολίσθηση έχει επιβαρύνει οικονομικά όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να αποζημιωθούν.

Στις 02/07, το μεν Υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι μαζεύει ακόμα τα στοιχεία, το δε Οικονομικών ότι θα υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση χωρίς, όμως, να δίνει καμία περεταίρω λεπτομέρεια (πότε, δικαιούχοι, πως, ύψος ποσού κλπ.), ενώ στέλνει την ερώτηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τα θέματα αρμοδιότητας του. Στο Υπουργείο δηλαδή που είχε δηλώσει αναρμόδιο!

Τέσσερις μήνες μετά την κατολίσθηση, ο δρόμος παραμένει ακόμα κλειστός και κανένας δεν ξέρει πότε θα ανοίξει ξανά, ενώ κάθε μέρα που περνά οι κάτοικοι της περιοχής επιβαρύνονται όλο και περισσότερο. Η περιφέρεια είναι απούσα, τα Υπουργεία είτε δηλώνουν αναρμόδια είτε ακόμα μαζεύουν τα στοιχεία και κανείς δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση ενός έργου που κόστισε περίπου 900.000 €, έκλεισε ο δρόμος.   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ