ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στον Αγ. Βασίλη – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

0

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που μας πέρασε πυροσβέστες και εθελοντές, προκειμένου να σταματήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

H πυρκαγιά όπως έγινε γνωστό ξεκίνησε από το φαράγγι του Κοτσιφού και κατευθυνόταν προς Μύρθιο, η οποία και απειλήθηκε. Στη συνέχεια πέρασε στη δασώδη περιοχή προς Πλακιά και Σούδα όπου δόθηκε και η μάχη της κατάσβεσης και μετά από πολύωρη προσπάθεια τέθηκε υπό έλεγχο

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε γύρο στις 12:30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στο σημείο έσπευσαν 25 οχήματα με 91 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν και υδροφόρες του ΟΤΑ, ενώ στις 7 το πρωί  έφτασε ελικόπτερο χωρίς όμως να χρειαστεί να κάνει ρίψεις

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Αυτή την ώρα, στην πυρκαγιά που έκαψε 800 με 1000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, δεν έχουμε κάποιο ενεργό μέτωπο, καθώς η επέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών ήταν καθοριστική, ώστε να μην φτάσει στον Πλακιά η φωτιά.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ