ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σε κλίμα συγκίνησης η Ορκωμοσία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. στη Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου

0

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 έγινε η Ορκωμοσία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. στη Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον μόχθο και την επιτυχία των αποφοίτων καθώς και στη συνεισφορά των γονιών τους ως πράξη και κοινωνικής ευθύνης. Επίσης αναφέρθηκε συνοπτικά στα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε πιο προσωπικό τόνο αποχαιρέτησε τους συνεργάτες και συναδέλφους του καθώς αυτή ήταν η τελευταία ορκωμοσία που χαιρετίζει από τη θέση του Αντιπρύτανη.

Στο χαιρετισμό του, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Καθηγητής Ιωάννης Σπαντιδάκης, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν στις ζωές των μαθητών και μαθητριών τους.

Η Αντιπρόεδρος του Τμήματος, Καθηγήτρια Ελένη Βασιλάκη αναφέρθηκε στο κίνημα της Unesco για τα «Χαρούμενα Σχολεία», το οποίο τοποθετεί την «ευτυχία» στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, προτρέποντας τα εκπαιδευτικά συστήματα να αξιοποιήσουν την ευτυχία τόσο ως μέσο, όσο και ως στόχο της ποιοτικής μάθησης. Η εν λόγω πρωτοβουλία της Unesco βρίσκεται σε συμφωνία με αρκετά ερευνητικά δεδομένα, όπου αίρεται η ανταγωνιστική σχέση της ευτυχίας με την ακαδημαϊκή αριστεία και συνεκτιμάται η ευτυχία ως ένα σημαντικό μέσο προώθησής της.

Στη συνέχεια αποδόθηκε η υποτροφία «Ελισάβετ Καραμίντζου» στους φοιτητές και φοιτήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η τελετή έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα καθώς ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου στην Τουρκία, τα οποία υποστηρίζει το Τμήμα, στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ