ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου μπαίνει ο διαγωνισμός για τo Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου

0

Στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου μπαίνει ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου καθώς και τη συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., μετά την έγκριση του Τεύχους της «Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο» με σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Β’ φάση έχουν προκριθεί και οι 5 κατασκευαστικοί οικονομικοί φορείς που είχαν καταθέσει φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το έργο, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου μεικτής επιφάνειας 24.550 τ.μ., που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης, καθώς και την εκτεταμένη ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου συνολικής επιφάνειας 3.035 τ.μ., με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου.

Οι νέες αυτές δικαστικές υποδομές, που αναμένεται να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, εντάσσονται σε μία σειρά έργων σε δικαστικά μέγαρα ανά την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού 298 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασίες ωρίμανσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ