ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας του νέου Δ.Σ. της ΙΛΕΡ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο

0

 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του νέου ΔΣ της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Ρεθύμνης (Ι.Λ.Ε.Ρ.) αποτελούμενη από τους: Μανούσο Κλάδο Πρόεδρο, Νίκο Δερεδάκη Αντιπρόεδρο, Κώστα Ράλλη Ταμία και τα μέλη Γιάννη Λιονή και Βασίλη Σιμιτζή.

Ο Σεβασμιώτατος και τα μέλη της διοίκησης της Ι.Λ.Ε.Ρ. συζήτησαν εκτενώς για την επιστημονική ημερίδα με θέμα την ιστορία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου που διοργανώνουν από κοινού και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την μαρτυρική τελείωση Τους.

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για τον προγραμματισμό δράσεων της Ι.Λ.Ε.Ρ. και το πλαίσιο της συνεργασίας τους για τα επόμενα χρόνια με στόχο την από κοινού συμβολή στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας, των παραδόσεων, ηθών και εθίμων του τόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στο ιστορικό σωματείο του Ρεθύμνου και οι εκπρόσωποι του απεύθυναν θερμές ευχαριστίες και σεβάσματα για την ζεστή, έμπρακτη στήριξη και συνεργασία του.

Με την ευκαιρία το Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Ρ. απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή με την οποία είχε αντίστοιχη συνάντηση την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 καθώς ανταποκρίθηκε έμπρακτα στο αίτημα για συνδιοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας για την ιστορία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου και την καλή διάθεση συνεργασίας και στήριξης των δράσεων που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ