ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Το σενάριο που εξετάζουν οι αρχές για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

0

Μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία η πυρκαγιά στο Αμάρι μπορεί να ξεκίνησε από βοσκοφωτιά και μάλιστα από συγκεκριμένο σημείο, διερευνούν οι πυροσβεστικές Αρχές του Ρεθύμνου. Μάλιστα, πολίτες που μίλησαν σε υψηλά στελέχη της Πυροσβεστικής φέρονται να υπέδειξαν και το ακριβές σημείο από το οποίο ξεκίνησε το κακό, αποτεφρώνοντας δεκάδες στρέμματα γης.

Ανώτατο στέλεχος της Π.Υ που ρωτήθηκε μας είπε ότι πράγματι η πληροφορία αυτή είναι γνωστή, αλλά για να ελεγχθεί θα πρέπει πρώτα να σβηστεί η φωτιά καθώς με τις θερμοκρασίες που υπάρχουν είναι δύσκολο να γίνει η όποια έρευνα.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ικανές να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν και πάλι ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν οι 30 δασοκομάντος που έφτασαν στην Κρήτη από την Αθήνα, μετά από απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

creta24.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ