ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικές οι υπηρεσίες του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Ρεθύμνης (Info Point) που λειτουργεί στο Ενετικό Λιμάνι

0

Τον τρίτο μήνα λειτουργίας του διανύει το Σημείο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Ρεθύμνης (Info point) που βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι (απέναντι από τον Αιγυπτιακό Φάρο), το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος επισκεπτών του Ρεθύμνου από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Τη διαχείριση του  Info Point έχει αναλάβει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Αναφερόμενος στη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Info Point, ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Δ.Ρ κ. Γασπαράκης Κων/νος, επισημαίνει : “Στην εποχή της κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, οι επισκέπτες μας φαίνεται να  προτιμούν την κατά πρόσωπο αλληλεπίδραση με το εξειδικευμένο προσωπικό των Σημείων Πληροφόρησης.  Η υψηλή επισκεψιμότητα, επιβεβαιώνει την ανάγκη λειτουργίας των Info Points

 Για την εύρυθμη λειτoυργia του Info Point στην είσοδο του Ενετικού μας λιμανιού συνεργάστηκαν άψογα δημοτικές υπηρεσίες, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης για την παραχώρηση του χώρου και προσωπικά τον Πρόεδρό του κ. Θεοδωράκη Βασίλη , την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την επιμέλεια του χώρου,  το Τμήμα Πληροφορικής για την τοποθέτηση και λειτουργία των ηλεκτρονικών πινάκων πληροφόρησης καθώς και το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου για την διατήρηση της καθαριότητας του Info Point και του περιβάλλοντος χώρου του.».  

 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στο συγκεκριμένο Σημείο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου, οι επισκέπτες ξεπερνούν, σε καθημερινή βάση, τους 150 κατά μέσο όρο (ζευγάρια και οικογένειες κυρίως) και είναι διαφόρων εθνικοτήτων:  κυρίως Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Πολωνοί και σποραδικά Ιταλοί, Ισπανοί, Τσέχοι και  κάποιοι Έλληνες.

Οι πληροφορίες που ζητούν αφορούν τα αξιοθέατα που θα μπορούσαν να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, η οποία εκτείνεται από λίγες ώρες μέχρι αρκετές  μέρες.

 Ενδιαφέρον εκδηλώνουν επίσης  για δραστηριότητες που τους προσφέρουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην Παλιά Πόλη και στα περίχωρα του Ρεθύμνου (π.χ. βόλτα με τρενάκι, κόκκινο λεωφορείο), για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, αλλά και για θαλάσσιες περιπλανήσεις με βάρκα ή σκάφος.

Ενθαρρυντική  είναι η επιθυμία τους  να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, πληροφορίες για τις  οποίες ζητούν συχνά τη γνώμη των στελεχών του info Point.  

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι πολιτιστικές  εκδηλώσεις, τα πανηγύρια  κλπ. στα οποία οι επισκέπτες συμμετέχουν για να γνωρίσουν βιωματικά την κρητική παράδοση, διατροφή και πολιτισμική έκφραση των ανθρώπων του Ρεθύμνου και της Κρήτης. 

Η πληροφόρηση των εν δυνάμει και νυν επισκεπτών του Ρεθύμνου, καλύπτεται επαρκώς και από μία ακόμη λειτουργική και αποτελεσματική ηλεκτρονική εφαρμογή. Πρόκειται για  την επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης www.rethymno.guide, την οποία υποστηρίζει   το Τμήμα Τουρισμού Δ.Ρ.

Σύμφωνα με τον  διαχειριστή της ιστοσελίδας κ. Βαγγέλη Αρχοντάκη, έχει αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα της, όπως δείχνουν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που παρέχει η google (analytics).

Ενδεικτικά,  αναφέρεται η διαπιστωμένη  αύξηση χρηστών της τάξεως του 27.2%, κατά το χρονικό διάστημα  Ιούνιο - Ιούλιο 2024, φτάνοντας τους 12K μοναδικούς χρήστες.

Η άμεση επισκεψιμότητα είναι επίσης σημαντική, αφού υποδηλώνει την αναγνωρισιμότητα του Brand Ρέθυμνο. Η ιστοσελίδα του Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης βρίσκεται σε συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό με νέες δυνατότητες και θεματικές ενότητες,   προσελκύει διεθνές κοινό, ενώ το περιεχόμενο της στην ενότητα « ΝΕΑ»   https://rethymno.guide/news-en  και στο Ημερολόγιο https://rethymno.guide/events-calendar ,  ενημερώνεται συχνά επιτρέποντας στους επισκέπτες να συγχρονίζονται με τον παλμό των λειτουργιών και δράσεων της πόλης  που τους φιλοξενεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ