ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρχονται ανατιμήσεις και θαλασσινό νερό στις πισίνες…

0

Ανοιχτό  ενδεχόμενο για ανατιμήσεις στα τιμολόγια νερού, πιθανά και από τον επόμενο χρόνο, άφησαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα, ο υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, παρέπεμψε στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις αλλαγές στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, ενώ ανέφερε ότι τα τιμολόγια θα καθορίζονται από τον πάροχο και θα ελέγχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Η νέα ΚΥΑ θα δίνει τη δυνατότητα καθορισμού διαφορετικών τιμών ανά περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού. Παράλληλα, θα προβλέπεται και ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο.

Επίσης, θα προσδιοριστούν κανόνες για τη χρέωση των αφανών διαρροών, με τις ευθύνες να μοιράζονται μεταξύ καταναλωτών και παρόχων. Για τον λόγο αυτό θα τεθεί υποχρέωση καταμέτρησης της κατανάλωσης ύδατος τουλάχιστον 3 φορές κατ’ έτος. Το 2019, κατά δήλωση των ΔΕΥΑ το συνολικό ποσοστό απωλειών κυμαινόταν από 9,5%-62%.

Παράλληλα σχεδιάζονται πολιτικές εξοικονόμησης όπως είναι η πρωτοβουλία για ευρύτερη χρήση θαλασσινού νερού σε πισίνες όπου είναι τεχνικά εφικτό. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ